País Valencià 20/05/2013

El rector del seminari de Castelló de la Plana, imputat per un cas d'abusos sexuals a un exalumne

La diòcesi de Sogorb-Castelló ha desmentit en un comunicat les acusacions contra un dels seus sacerdots

Efe
1 min

Castelló de la PlanaEl rector del col·legi diocesà Mater Dei i del Seminari Major de Castelló de la Plana declararà el proper dia 28 com a imputat per un suposat delicte d'abusos sexuals a un exalumne. Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià, la causa està oberta en el jutjat d'instrucció número 1 de la capital castellonenca.

La recerca judicial es va iniciar el 2012 amb una comunicació a la Fiscalia de Menors de l'Hospital de Castelló, on la víctima va afirmar haver sigut objecte d'abusos sexuals en el passat, segons el TSJCV. La Fiscalia de Menors, però, es va inhibir perquè la víctima ja era major d'edat quan va interposar la denúncia.

Per la seva banda, la diòcesi de Sogorb-Castelló no dóna "cap credibilitat" a aquesta imputació. En un comunicat emès, l'Església explica que va ser la policia espanyola la que va informar el centre sobre la denúncia interposada per un exalumne del col·legi diocesà Mater Dei. Aquest alumne, segons el mateix comunicat, havia sigut exclòs de l'internat per "indisciplina i falta d'aprofitament i de disponibilitat per a la correcció".

"Arran de l'exclusió, aquest exalumne comença a acusar el rector del nostre col·legi d'abús sexual", asseguren des de la diòcesi. El bisbat ha afirmat que col·laborarà amb la justícia en tot el que sigui necessari, però, de moment, ha descartat apartar el sacerdot diocesà de les seves funcions fins que no prengui una determinació l'autoritat judicial.

Així mateix, la diòcesi ha informat que en el seu moment ja va realitzar les investigacions necessàries per esclarir els fets i "no va trobar cap indici per donar credibilitat a l'acusació" de l'exalumne.

stats