País Valencià 01/11/2021

El sobiranisme valencià accentua el seu caràcter "feminista i ecologista"

Més Compromís i Esquerra Republicana recuperen la celebració del tradicional Aplec del Puig després de la suspensió del 2020

Ara
2 min
La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, durant la seva intervenció a l'Aplec del Puig

ValènciaEl sobiranisme valencià ha defensat la necessitat d'accentuar el caràcter social del seu discurs i, especialment, l'aposta per les polítiques feministes i ecologistes. Així ho han destacat tant els representants de Més Compromís com els d'Esquerra Republicana del País Valencià en la celebració del tradicional Aplec del Puig, que cada any té lloc a l'esplanada adjacent al monestir d'aquesta localitat de l'Horta Nord i que aquest any s'ha recuperat després de la suspensió del 2020.

Des de Més Compromís, l'encarregada d'explicar els objectius i l'estratègia de la formació ha sigut la seva secretària general, Àgueda Micó, que ha reclamat "integrar els valors del feminisme i l'ecologisme de manera transversal en les polítiques públiques". Micó ha afegit que "l'esquerra valencianista està preparada per continuar transformant i millorant la vida de la gent" i ha emfatitzat que el valencianisme és una eina imprescindible "per frenar l’avançament de l’extrema dreta". “Incomodem i molestem perquè lluitem contra els interessos del poder en favor de la gent corrent", ha emfatitzat.

Per la seva banda, des d'Esquerra Republicana del País Valencià, la seva secretària general, Maria Pérez, ha defensat que "la independència no serà si no és feminista" i ha reclamat "uns Països Catalans de dones lliures i amb tots els drets" que gestionin "un país i no una autonomia". Així ho ha dit també Marta Vilalta, secretària general adjunta de la formació, que ha reclamat no prioritzar cap reivindicació. “Som feministes, ecologistes i antifeixistes. Que no ens facin triar", ha resumit.

La secretària general d'Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez, durant la seva intervenció a l'Aplec del Puig.
stats