País Valencià 17/12/2020

El TC reconeix als estudiants de les universitats privades el dret a rebre beques

El Tribunal esmena una norma de la Generalitat Valenciana

Ara
1 min
Alumnes de l'escola d'industrials de la Universitat Politècnica de València durant el retorn a les aules després de la suspensió de la docència presencial per un brot de coronavirus

ValènciaEl Tribunal Constitucional (TC) ha reconegut el dret dels alumnes d'universitats privades a rebre beques en igualtat de condicions als estudiants dels campus públics, segons ha anunciat la Universitat Catòlica de València (UCV). El TC ha estimat un recurs d'aquesta universitat contra l'orde de la Generalitat Valenciana que regula la concessió de beques universitàries i que estableix com a beneficiaris només alumnes d'institucions públiques o de titulacions privades sense oferta pública.

Segons han informat fonts jurídiques a l’agència Europa Press, la resolució no compta encara amb la signatura del Tribunal i està a l'espera que es redactin tres vots particulars contraris al reconeixement d’aquestes beques.

Amb la seva decisió, el Constitucional esmena la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) que el 2017 va desestimar el recurs de la Universitat Catòlica de València contra l'ordre de beques de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports.

stats