País Valencià 22/06/2017

El govern valencià i CCOO, units per una mobilització per un finançament "just"

Mónica Oltra ha criticat l'ús "electoral i partidista" del FLA i les bestretes per part del govern espanyol

Ara
2 min
La vicepresidenta Mónica Oltra i el secretari general de CCOO, Arturo León.

ValènciaLa vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i el secretari general de Comissions Obreres del País Valencià, Arturo León, han coincidit en la necessitat de convocar una manifestació a l'entorn del mes d'octubre per demanar a l'Estat un finançament i unes inversions "justes".

Oltra ha assegurat que, a diferència de la mobilització celebrada el 10 de juny, a l'octubre el govern valencià sí donarà suport a la manifestació, a la qual esperen que se sumen les diferents entitats, partits, associacions i municipis que s'han afegit a l'acord unànime de les Corts Valencianes per exigir un sistema de finançament "just", la regularització del deute i unes inversions adaptades al nivell de població del País Valencià.

Ni FLA extraordinari ni bestreta

La portaveu del Consell ha lamentat que a aquestes alçades de l'any "ni ha arribat el FLA extraordinari ni la bestreta, quan en l'exercici de 2015 es varen transferir 2.200 milions d'euros perquè hi havia eleccions". Oltra ha criticat que el FLA i les bestretes "s'utilitzin de manera electoral i partidista i que el senyor Montoro decideixi quan sí i quan no".

"Això s'ha d'acabar. Hem de disposar d'un sistema de finançament just que ens permeti ser autònoms i independents, i no dependre de l'estat d'ànim del ministre o de com s'aixeca cada dia", ha dit Oltra.

Problema "seriós"

Per la seva banda, el secretari general de CCOO al País Valencià, Arturo León, ha destacat "el problema molt seriós amb el finançament", que ha assegurat que és "injust" perquè "no té en compte la població valenciana" i que, unit al deute i a la manca d'inversions "genera un obstacle molt gran".

En aquest sentit, León ha explicat que la manifestació "no va en contra de ningú, sinó en favor del País Valencià. No té cap color ni partit, sortirà al carrer per demanar un finançament just, una sortida contra l'endeutament i una solució a les inversions que el nostre territori necessita de manera prioritària".

stats