Pacte PP-Vox

Vox confirma l'aplicació de criteris polítics en l'adjudicació de subvencions culturals

Barrera: "No farem costat a artistes o col·lectius que fomenten el que ens divideix i no és legal, com la idea del País Valencià"

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carlos Mazón , al costat del vicepresident, Vicente Barrera, en la sessió de control en Les Corts Valencianes

ValènciaEl vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha assegurat que el seu departament no ha cancel·lat cap artista però sí que té unes "línies vermelles" que passen per no fer costat a qui fomenti "el que ens divideix", com és, a parer seu, "la idea de País Valencià, que significa Països Catalans".

Barrera ha respost així en la sessió de control de les Corts a una pregunta de la diputada de Compromís Verónica Ruiz, que ha demanat conèixer les raons per les quals l'escriptor Manuel Baixauli ha estat "cancel·lat" de la programació de la Biblioteca Valenciana. El conseller ha negat que s'hagi produït tal cancel·lació, perquè hi havia una proposta amb més de 60 autors i la conselleria, "en la seva responsabilitat i llibertat, ha de decidir", ja que en la programació "no hi caben tots".

Ruiz ha replicat que la programació en la qual s'incloïa Baixauli estava ja tancada, i el que s'ha fet és cancel·lar aquest autor perquè "escriu en un valencià massa normatiu", i el conseller "prefereix un valencià del carrer". Ha acusat el responsable de Cultura de Vox d'haver "emprès una croada contra la cultura", exercint una "persecució i caça de bruixes" a artistes que "no s'expressen com vostès volen".

Ruiz ha defensat que per al seu grup un artista és sinònim de creació i d'algú que aporta vida, i ha criticat que Barrera es defineixi com a artista, sent torero i matador, quan "la crueltat, el dolor, la mort i la tortura no són ni art ni cultura". Barrera ha expressat sentir-se molt orgullós de ser torero i ha assegurat que "el més gran" que ha fet en la vida és ser vicepresident d'aquest govern i matador. 

stats