País Valencià 09/02/2017

Nou empresaris processats en el cas Gürtel valencià admeten haver finançat il·legalment el PP de Francisco Camps

La Fiscalia ha arribat a un acord amb vuit dels nou empresaris encausats, que han reconegut el delicte a canvi de rebaixar la condemna

Ara
2 min
Nou persones decisives  per al futur de Francisco Camps

ValènciaCada vegada són més els empresaris que reconeixen haver finançat de manera irregular el Partit Popular de la Comunitat Valenciana durant l'època de govern de Francisco Camps. A les confessions pactades mesos enrere per empresaris imputats en el cas Gürtel valencià com Enrique Ortiz i Alejandro Pons Dols amb la Fiscalia Anticorrupció a canvi de poder rebaixar la penes que sol·licita per a ells el ministeri públic, altres sis empresaris processats haurien arribat recentment a un acord de conformitat amb els fiscals segons fonts properes al cas.

Aquest acord de conformitat suposa el reconeixement per part dels empresaris dels delictes que els imputa la Fiscalia consistents en el finançament il·legal de les campanyes electorals del PP valencià dels anys 2007 (municipals i autonòmiques) i 2008 (estatals).

Les converses entre Anticorrupció i aquests sis empresaris es produeixen després que altres tres ja hagin pactat: Enrique Ortiz, Alejandro Pons Dols i José Francisco Bevià. Aquests acusats van admetre que van finançar de forma il·legal al PP en campanyes electorals a través de pagaments ficticis a empreses de la trama Gürtel a València.

El judici de tres peces de la trama Gürtel a València començarà al març a l'Audiència Nacional, quan es jutjarà a 20 acusats, entre ells 5 excàrrecs del PP valencià com Ricardo Costa i Vicente Rambla, per delicte electoral i falsedat en les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i per delicte fiscal.

Per aquests fets, la Fiscalia demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Ricardo Costa (llavors secretari general del PPCV), Vicente Rambla (exvicepresident del govern valencià), David Serra (exvicesecretari del PPCV) i Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV).

stats