País Valencià 02/10/2017

Ximo Puig demana a Rajoy i Puigdemont que s'apartin si no són capaços de dialogar

El líder del PP afirma que defensar el dret a decidir va en contra dels interessos dels valencians

Ara / Acn
2 min
Ximo Puig durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que si els principals actors del Procés "no són capaços de dialogar, s'han d'apartar, a Catalunya i a Espanya".

Puig ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al Fórum Europa Tribuna Mediterránea, on ha participat aquest matí. Durant la seva intervenció, el cap del Consell ha defensat que no li van agradar els discursos d'aquest diumenge per part dels dos governs, "amb cadascú parapetat al seu guió".

"Sembla que no han entès res. El cap del Consell ha dit que la violència "mai és la resposta a un problema polític" i que aquest dia 2 no és un punt d'arribada, sinó "un punt de partida en el qual el més immediat és rebaixar la tensió i recuperar el diàleg institucional, evitant la reivindicació de guanyadors i perdedors". "Ahir tots vàrem perdre", ha assegurat Puig.

En opinió del president de la Generalitat Valenciana, la situació a Catalunya hauria de servir per accelerar les reformes del sistema autonòmic, implantant sense més retard aquelles millores que "només necessiten de voluntat política".

En aquest sentit, Puig ha apostat per constituir "ja" una taula de diàleg entre els governs d'Espanya i Catalunya i abordar de manera immediata la reforma constitucional i del model territorial. El president valencià també ha defensat que cal "impulsar la reforma del nou sistema de finançament, que ja té un document sobre el qual treballar i complir allò que es va acordar a la conferència de presidents".

"En contra dels interessos dels valencians"

Per la seva banda, la presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, ha afirmat avui que "els que defensen el dret a decidir del poble català van en contra dels interessos dels valencians".

"Els esdeveniments d'ahir tenen un trasllat a la Comunitat Valenciana per raons de veïnatge, històriques i comercials. L'actuació ahir de Compromís va ser vergonyosa. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, està incapacitada per continuar sent vicepresidenta i representar tots els valencians. Ara és el moment dels grans acords, i jo li allargo la mà a Puig per decidir si vol sumar-se als que volen trencar o als que volen defensar els interessos valencians. Els qui defensen el dret a decidir del poble català van en contra dels interessos valencians i, per tant, no haurien de seguir al Consell", ha assegurat Bonig.

stats