Coll de Nargó protagonitzarà la segona visita guiada dels dimecres d'agost

Forma part de la proposta 'Dimecres coneixem l'Alt Urgell', que ha arrencat amb molt èxit

Després de l'èxit de l'engegada del cicle de visites guiades ' Els Dimecres coneixem l'Alt Urgell' , amb una caminada entre Gósol i Josa de Cadí, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha fet una nova proposta de cara aquest dimecres 12 d'agost, amb una sortida guiada per conèixer Coll de Nargó i el seu entorn des d'un punt de vista patrimonial.

Des del Consell Comarcal han remarcat que "la vila de Coll de Nargó aplega aspectes tan diferents com les restes paleontològiques dels jaciments del seu terme municipal, perfectament explicats al museu de la  Dinosfera, la memòria dels raiers del Segre, a la qual també se li dedica un espai expositiu, el Museu dels Raiers, i el romànic de l'església de Sant Climent de Coll de Nargó, protegida com a monument històric des de 1946".

La proposta d'aquest dimecres se centrarà en el coneixement de la vila de Nargó, els seus orígens històrics i la seva evolució, a través d'una caminada pel seu entorn i de la visita dels seus principals monuments: l'esmentada església romànica de Sant Climent de Nargó, l'església barroca de Sant Climent nou i l'antiga església del Roser, una antiga església romànica poc coneguda que actualment acull el Museu dels Raiers de Coll de Nargó.

L'activitat s'engloba dins del cicle de sortides guiades 'Els Dimecres coneixem l'Alt Urgell', que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal. Totes les visites d'aquest cicle són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història, i són gratuïtes. Per participar-hi només cal inscriure's a l'Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell (tel. 973 351 511).