Rafel Nadal fa un 'tour' pirinenc per presentar els seus dos darrers llibres

L'esciptor visita la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Andorra la Vella

L'escriptor gironí Rafel Nadal realitza aquest cap de setmana un 'tour' per terres pirinenques per tal de presentar els seus darrers llibres, Mar d'estiu: una memòria mediterrània i El somni d'en Blai. El primer acte s'ha fet aquest dissabte al migdia a la terrassa del Ràfting Parc de la Seu d'Urgell. L'esdeveniment estava promogut per Òmnium Alt Urgell i ha comptat amb la presència del també escriptor Albert Villaró. A la presentació hi ha assistit una cinquantena de persones, que s'han col·locat respectant les distàncies de seguretat.

Aquest dissabte a la tarda-vespre, mentrestant, Nadal presentarà els dos llibres a la llibreria l a Puça d'Andorra la Vella. Hi serà entre les 18 i les 20h i tal com informen des de la llibreria, l'acte consistirà en una signatura dels llibres de forma individualitzada a cada persona, ja que en un primer moment es volia fer una presentació a l'aire lliure mantenint les distàncies de seguretat entre els assistents però finalment es farà a l'interior de la llibreria. "Aniré rebent a la gent d'un en un procurant que no hi hagi aglomeracions", ha comentat Nadal, qui conversarà i compartirà opinions amb totes les persones que vagin a la presentació. En aquest sentit, ha explicat que "toca adaptar-se".

Pel que fa al seu darrer llibre,  Mar d'estiu: Una memòria mediterrània, és un recull de records i memòries personals de l'autor. "Són records dels estius d'infantesa i d'adolescència a la platja de La Fosca". Es tracta d'un viatge pel mediterrani que convida a viure la vida plena d'olors i colors, ha comentat Nadal, qui ha explicat que el llibre és un recull de contes.

D'altra banda, l'acte d'aquesta tarda-vespre a Andorra també servirà per presentar El somni d'en Blai, la primera incursió a la l iteratura infantil de Nadal. El conte narra la història d'un nen que pateix fibrosi quística, una malaltia minoritària. "Pot ser llegit com si el protagonista patís qualsevol diferència de la resta i explica la dificultat que tenen aquestes persones d'integrar-se", ha explicat Nadal. L'autor també afegeix que al conte es pot observar que quan la resta descobreixen la malaltia, "passen a comprendre'l, se'l fan seu i l'ajuden a complir el seu somni". A més, segons subratlla Nadal, el llibre està inspirat en un familiar seu que pateix la malaltia, i per tant, ha volgut que el llibre sigui solidari. "He cedit tots els drets a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística i a un projecte concret de l'hospital Vall d'Hebron que també lluita contra la malaltia", ha afegit.

Finalment, Nadal serà aquest diumenge al migdia a Puigcerdà, on presentarà els seus darrers llibres en el marc del  Welcome Summer Cerdanya. L'acte, organitzat en aquest cas per la impremta Cadí, tindrà lloc a partir de les 11:30h a la plaça de Santa Maria. L'esdeveniment, que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puigcerdà, l'AUCer i Òmnium Cerdanya, acabarà amb un vermut a càrrec de la pastisseria Cerdanya i Cervesa Lybica.

El + vist

El + comentat