La Vall de Boí despertarà "instruments adormits"

Acollirà tres accions del projecte europeu 'Awakening sleeping instruments' 

Diversos espais de la Vall de Boí seran l'escenari de tres accions a càrrec d' Antoni Madueño, en el marc de l'' Awakening sleeping instruments'. Aquest projecte neix a partir de la recuperació dels instruments musicals de la Portalada de Santa Maria de Ripoll, el monument romànic de Catalunya reconegut com a Bíblia en pedra, per la profusió d'escenes esculpides. Amb el suport de la Unió Europea, mitjançant el programa cultural Europa Creativa, el projecte s'eixampla a l'àmbit europeu i es concreta en l'execució de diferents accions, durant el 2020 i el 2021, que connectaran el passat musical comú de Catalunya amb les músiques que es van compondre a França, Itàlia i Xipre, i els instruments musicals que les interpretaven. 

És en aquest marc que el projecte arribarà aquest mes de juliol a la Vall de Boí. Tal com han donat a conèixer des del Centre del Romànic, els frescos de l'església de Sant Joan de Boí seran "el punt de partença d' una proposta insòlita: un recorregut pel Pirineu fins al seu extrem oriental, a Sant Pere de Rodes, passant pel monestir de Ripoll, tot formant part d'un projecte europeu que eixampla aquests límits fins a Xipre, a l'altre extrem del Mediterrani". 

Així doncs, aquest divendres 17 de juliol, a les 20h, tindrà lloc una audició a Santa Maria de Caldes; el dissabte 18 de juliol a la mateixa hora es farà un concert a Santa Maria de Taüll i, finalment, el 19 de juliol, a les 11h, les 11:45h i les 12:30h tindrà lloc una visita guiada a Sant Joan de Boí. En tots els casos, les entrades són limitades i ja es poden adquirir al web del Centre del Romànic

El + vist

El + comentat