Pirineus 13/11/2020

Acaba la retirada de les peces del refugi de Prat d'Aguiló escampades pel Gloria

El fort vent i les pluges del temporal havien escampat planxes metàl·liques i aïllant tèrmic

Ara Pirineus
1 min
Acaba la retirada de les peces del refugi de Prat d'Aguió escampades pel Gloria. / TES

Montellà i MartinetAquesta setmana han acabat els treballs de retirada de les peces del sostre del refugi de Prat d'Aguiló, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que havien quedat escampades pels prats, a conseqüència del fort vent i les pluges del temporal Gloria, el passat mes de gener. Tal com han indicat des del departament de Territori i Sostenibilitat, es tracta de planxes metàl·liques i trossos de l'aïllant tèrmic de part de la teulada, que s'han pogut retirar gràcies al treball conjunt d'institucions, entitats i persones voluntàries. Concretament, hi ha participat la brigada de manteniment del Parc Natural del Cadí-Moixeró, membres de l'associació Mountain Wilderness i diverses persones voluntàries i veïnes de la zona.

Aquesta col·laboració va permetre acumular al costat del refugi tots els materials escampats. Les parts més petites les va baixar entre el guarda del refugi, el grup voluntari de Mountain Wilderness i dels municipis de l'entorn, i la brigada del parc natural.

Per al trasllat de les planxes més grans ha estat necessari el suport d'un helicòpter del Cos d'Agents Rurals, que les van transportar dimarts per traslladar-les a un abocador controlat. Des de Territori i Sostenibilitat han celebrat que "gràcies a aquest treball coordinat s'ha pogut recuperar aquest hàbitat i retornar-lo al seu estat original".

stats