Pirineus 10/09/2020

Menja't l'Alt Urgell amplia les rutes guiades al setembre

Les tres que van fer a l'agost van aplegar a una trentena de persones

G.l.t.
1 min
Rutes guiades de Menja't l'Alt Urgell. / MENJA'T L'ALT URGELL

La Seu d'UrgellL'associació de productors agroalimentaris Menja't l'Alt Urgell ha decidit ampliar la proposta de rutes guiades i ja n'ha començat a fer més aquest setembre. A l'agost, l'entitat, que agrupa una trentena de productors de la comarca, va organitzar tres sortides, que van aplegar a una trentena de persones. Una de les seves responsables, Marisol Salvadó, ha explicat que "veient la bona acollida que van tenir, i que és una proposta que sembla que agrada, hem decidit allargar-la també a aquest mes de setembre".

Salvadó ha deixat clar que les rutes es fan, igual que a l'agost, seguint les mesures de seguretat sanitària establertes per les autoritats. Així, l'aforament màxim és de nou persones, per tal que mai es facin grups de més de deu integrants. A més, cal dur mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic de forma regular i mantenir la distància interpersonal.

La primera sortida ha tingut lloc aquest mateix dilluns 7 de setembre i ha estat dedicada al patrimoni i el maridatge. El dissabte 19 de setembre, mentrestant, se'n farà una altra, dedicada a la de les olors i les trementinaires. La tercera serà el dijous 24 de setembre i estarà dedicada al patrimoni gastronòmic de la Seu d'Urgell i finalment, el diumenge 27 de setembre se'n farà una darrera sobre els productes de fermentació.

L'objectiu de les rutes és posar en valor i donar a conèixer els productors agroalimentaris de la comarca. Així, a través d'aquestes propostes, es poden conèixer formatgeries, elaboradors de cervesa artesana, productors de cereals i verdura ecològica, herboristeries, productores de confitura, de carn ecològica, un molí fariner o diversos espais museogràfics de la comarca, entre altres.

stats