Pirineus 29/09/2020

Busquen una parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes

L'última notícia que en va tenir la família va ser el dia 25 de setembre

Ara Pirineus
1 min
Dispositiu de recerca de la parella desapareguda. / BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil busquen des de dilluns una parella al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L'avís el van donar les famílies dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25, i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven. La recerca es fa al tram de la travessa Carros de Foc que va des del refugi de Colomers al municipi d'Espot (Pallars Sobirà), punt on s'ha localitzat el vehicle dels joves.

En l'operatiu hi participen dos helicòpters, sis dotacions terrestres, una unitat canina i dues de suport dels Bombers, a més d'efectius dels Mossos i la Guàrdia Civil.

Durant el dilluns, per poder acotar la zona de recerca, es va intentar reconstruir la ruta que haurien seguit els joves pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomers, l'últim lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella tenia estacionat el vehicle. Aquest dimarts el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la presència de neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

stats