Pirineus 20/10/2018

La Fira de Sant Ermengol 2017 va generar un impacte econòmic de 7,3 milions d’euros

L'estudi, presentat aquest dissabte, assenyala que cada euro que es va invertir a la ciutat va generar un retorn de 39

1 min
L'alcalde la de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón (dreta), i de la tinent d'alcalde del municipi, Mireia Font (esquerra) visiten les parades de la Fira de Sant Ermengol. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha fet públic aquest dissabte un estudi en què es valora l'impacte econòmic que suposa l'organització de la Fira de Sant Ermengol tant per a la capital de l'Alt Urgell com per a la resta de municipis de Catalunya. Segons l'enquesta, realitzada a 453 persones, l'edició de l'any passat va rebre prop de 55.000 visitants, que van suposar un impacte directe de 7,3 milions d'euros, entre les despeses directes i les despeses vinculades.

De l'estudi també es desprèn que cada persona que visita la fira es gasta de mitjana 84,80 euros. A més, per cada euro invertit, el retorn a la ciutat és de 39; a la vegada que es creen l'equivalent a 60 llocs de treball a temps complet. Pel que fa a les persones que atrau la Fira de Sant Ermengol, el percentatge de fidelització és alt, tenint en compte que els visitants valoren l'esdeveniment amb 8,5 punts sobre 10 i el 93% tornarien a visitar-la.

A la inauguració de la Fira de Sant Ermengol d'enguany, celebrada aquest dissabte al matí, han assistit la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, l'alcalde, Albert Batalla, i la tinent d'alcalde de l'ajuntament, Mireia Font. Chacón ha destacat que la fira és un exemple d'"productiva sostenible, integradora i oberta al món, respectant sempre els actius i valors territorials". Després de l'acte institucional les autoritats han visitat els espais firals.

El millor formatge

Quatre formatgeries artesanes de l’Alt Urgell han estat guardonades en el 24è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. Més de 150 formatgeries competien per guanyar els primer lloc en les tretze categories.

stats