Pirineus 27/11/2020

La Generalitat està debatent si les estacions d'esquí podran obrir

Illa apunta que miraran de coordinar l'obertura amb Andorra i França

Ara Pirineus
1 min
Esquiadors a Espot, la temporada 2019-2020. / G.L.T.

BarcelonaLa consellera de Salut, Alba Vergés, ha deixat caure aquest divendres al matí el que podria ser una bomba per al sector turístic pirinenc i, en especial, per a les estacions d'esquí. En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per l'ACN ha explicat que el govern està debatent si les estacions d'esquí podran obrir aquesta temporada i quan ho podran fer, "condicionats" també pel que fan a la resta d'Europa.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa també ha recordat que a l'últim Consell Interterritorial ja es va acordar la creació d'un grup de treball entre el ministeri i les comunitats on hi ha estacions d'esquí per coordinar mesures. Segons el ministre, el govern espanyol també les provarà de coordinar amb Andorra i França. Illa ha advertit que el més rellevant no és l'activitat de l'ski, sinó "l'afterski, que és el que cal treballar".

Recordem que a França -i per tant a l'Alta Cerdanya i el Capcir- ja s'ha plantejat la possibilitat que les estacions no obrin al 100% fins al gener, és a dir després de festes. Una mesura que el president francès, Emmanuel Macron, voldria que es coordinés a nivell europeu. L'última proposta feta pel primer ministre francès, Jean Castex, és que els centres puguin obrir per tal que la gent hi vagi a gaudir de l'aire lliure, però sense els remuntadors oberts. Una decisió que, a la pràctica, només permetria obrir les estacions d'esquí nòrdic i de raquetes, i que no ha estat ben rebuda als territoris de muntanya.

stats