Pirineus 07/04/2021

El Pallars Jussà ofereix el CITA per acollir serveis de la delegació del govern a l'Alt Pirineu i Aran

En el darrer ple del Consell Comarcal Antoni Flores ha renunciat i Toni Millet el rellevarà com a vicepresident

ARA Pirineus
2 min
L'edifici CITA. / CCPJ

TrempEl Consell Comarcal del Pallars Jussà ha ofert cedir espais de l'edifici del CITA -entre Talarn i Salàs- per a la implantació dels serveis territorials de la Generalitat al territori. Tot plegat s'emmarca en la moció aprovada per unanimitat en el ple d'aquest dimarts on es demana el desplegament immediat dels serveis territorials de la Generalitat a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, igual que passa a la resta de territoris. L'objectiu, s'assenyala, és "afrontar amb majors garanties el desenvolupament integral de les seves comarques tot garantint inversions estratègiques i els serveis públics que ajudin a aturar el procés despoblament".

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, "els pirinencs i pirinenques han de gaudir d'uns serveis propers i adaptats a la realitat d'aquest territori". Per aquest motiu, segons s'indica en la moció aprovada, "és imprescindible una administració de proximitat per tal que el territori pirinenc tingui veu pròpia i s'atenguin així les seves particularitats". Una demanda que també ha fet el portaveu del grup de la Candidatura de Progrés, Jaume Catalán, a l'oposició, que ha reclamat fermesa a l'hora de demanar aquest desplegament, tot lamentant que es desmantellés la tasca que va fer el tripartit en aquest sentit. 

Justament, la moció també recull aquest oferiment del Consell Comarcal del Pallars Jussà de cessió d'espais a l'edifici del CITA, que és un dels nou equipaments que gestiona l'ens comarcal, per a la implantació dels serveis que aquest desplegament requereixi a la comarca. "La seva dimensió, arquitectura i ubicació en un entorn natural de fàcil accés a peu de la C-13 i el fet que tingui un 70% de la seva superfície disponible fa que se'l consideri un espai viable per a aquesta funció", indiquen.

Martí Cardona, Josep Maria Mullol i Toni Millet

Toni Millet relleva Antoni Flores a la vicepresidència

D'altra banda, en el ple d'aquest dimarts, Antoni Flores ha aprofitat per presentar la seva renúncia al càrrec de conseller per tal d'incorporar-se com a diputat d'ERC al Parlament de Catalunya. La seva vacant al Consell es preveu que l'ocupi l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Flores ocupava el càrrec de vicepresident primer del Consell Comarcal i a partir d'aquest mateix dimecres ha estat substituït en aquest lloc per Toni Millet, regidor de Salàs de Pallars, conseller de l'ens comarcal des de l'inici del mandat.

stats