Pirineus 09/10/2020

El PSC reclama més efectius d'agents rurals i bombers a Espot

Creuen que és necessari per donar resposta a les emergències al Parc Nacional

Ara Pirineus
2 min
El nucli d'Espot. / VIQUIPÈDIA

EspotEl diputat del PSC per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha reclamat aquest divendres més efectius d'agents rurals i bombers per al municipi d'Espot, al Pallars Sobirà. En aquest sentit, ha apuntat la "necessitat urgent" d'incrementar les places de bombers voluntaris al parc d'aquesta localitat, ja que, segons ha explicat Ordeig, actualment compta amb només quatre efectius. El diputat ha remarcat que "el parc de bombers professionals més proper és el de Sort, a més de mitja hora en vehicle" i ha afegit que els bombers voluntaris "no sempre tenen disponibilitat". Davant d'aquests fets, ha alertat que en cas de produir-se un incendi o emergència a Espot o al Parc Nacional d'Aigüestortes "difícilment es podrà donar una resposta ràpida".

Ordeig ha afegit que "no es pot permetre més que el Pirineu i zones de muntanya segueixin patint aquest dèficit de recursos". A més, ha afegit que aquesta situació afecta l'únic parc nacional que hi ha a Catalunya i a una de les zones naturals més importants del país. En aquest sentit, el grup parlamentari socialista ha registrat una bateria de preguntes per la manca de personal que pugui donar resposta a les emergències al Pallars Sobirà i a Aigüestortes.

En aquesta bateria de preguntes, el PSC "reclama més efectius tant d'agents rurals com de bombers al municipi de Sort" i que, per extensió, aquests "puguin donar el servei adient a la comarca del Pallars Sobirà i al Parc Nacional d'Aigüestortes". Per la seva banda, la regidora de Compromís per Espot, Maribel Sebastia, ha explicat que "fa molts anys que la dotació d'Agents Rurals per tota la comarca del Pallars Sobirà no supera la vintena i l'administració no fa cap nova promoció". La regidora també ha demanat al Govern que instal·li una guarderia pròpia a Espot per poder ampliar i millorar la seva presència al Parc Natural d'Aigüestortes, tenint en compte a més que ja fa anys que es va perdre la figura del guarda de Parc Nacional.

stats