Pirineus 15/11/2014

Es reobre el túnel de Pimorent

Ja han acabat les obres de millora en matèria de seguretat que han provocat períodes de talls al trànsit des de l'abril del 2012

Ana
1 min
El túnel de Pimorent tancat per obres, aquest estiu / ANA

Portè i PimorentTal com estava previst, aquest dissabte al voltant de les deu del matí s'ha reobert al trànsit el túnel de Pimorent, que comunica l'Arieja amb l'Alta Cerdanya. L'abril del 2012 s'hi van iniciar unes obres de millora i, aleshores, la infraestructura ja va quedar tallada durant prop de vuit mesos. Després de reobrir els mesos d'hivern, el túnel va tornar a quedar tallat l'abril d'aquest any, i aquest dissabte ha reobert, un cop s'han finalitzat tots els treballs que s'hi havien de fer.

Les obres, que s'han fet en aquests dos períodes d'aproximadament vuit mesos cadascun han consistit bàsicament en la construcció d'11 abrics antiincendis a l'interior del túnel, així com de dues galeries a la part superior de la via. Una d'elles servirà per extreure els fums en cas que hi hagi un incendi, mentre que l'altra s'utilitzarà per evacuar les persones que hagin pogut quedar atrapades.

L'any passat, la reobertura del túnel es va retardar i, en comptes de reobrir el 15 de novembre, com estava previst, es va acabar posposant fins la primera setmana de desembre. Això va fer que les primeres nevades dificultessin el trànsit per l'única via alternativa, el coll de Pimorent, que arriba a cotes de gairebé 2.000 metres d'alçada.

Aquesta via de comunicació és el principal enllaç entre Andorra i el departament francès dels Pirineus Orientals, i el tall del túnel durant els primers dies d'intenses nevades, l'any passat, va inquietar els comerciants del Pas de la Casa.

Enguany, confiaven que no es repetís el retard i que el túnel es pogués reobrir, tal com ha passat, el 15 de novembre, abans que arribessin les primeres grans nevades.

stats