Pirineus 21/07/2020

Reobren 72 quilòmetres de camins afectats pel temporal 'Gloria' a l'Alt Urgell

Els vehicles d'extinció ja poden accedir a les pistes en cas d'incendi forestal

Acn
1 min
Operaris treballant en la neteja. / DARP-ACN

Alàs i CercEl Departament d'Agricultura ha finalitzat les tasques d'obertura dels camins i retirada d'arbres caiguts al bosc en les zones més afectades pel temporal Gloria a la zona de la serra del Cadí, a l'Alt Urgell. L'objectiu principal ha estat poder obrir l'accés d'aquestes pistes forestals, imprescindibles en cas d'emergència davant d'incendis forestals. També s'ha facilitat l'accés a un punt d'aigua utilitzat pels cossos d'extinció d'incendis situat a Pradell, al Parc Natural del Cadí Moixeró, on no s'hi podia accedir des del mes de gener quan es va produir el temporal Glòria. En total, s'han obert 72 km de camins i es calcula que s'han retirat unes 3.000 tones de fusta. L'actuació ha suposat una inversió de 19.046,61 euros. Aquests treballs es van iniciar el mes d'abril i els han realitzat dues empreses de la comarca especialitzada en treballs forestals.

Els objectius principals de les actuacions dins del bosc han estat, per un costat, la retirada d'arbres caiguts i trencats per tal de reduir el combustible disponible en el bosc que en cas d'incendi forestal podrien derivar en grans incendis i, per l'altre costat, reduir el risc de plagues. Aquestes accions, a més, tenen com a objectius secundaris una millora de la qualitat de l'hàbitat i la reducció de la competència i, per tant, de l'estrès hídric dels arbres i així garantir-ne un desenvolupament adequat.

La superfície aproximada afectada és d'unes 50 hectàrees en boscos propietat de la Generalitat de Catalunya situats als municipis d'Alàs i Cerc i La Vansa i Fórnols, concretament a les forests d'Utilitat Pública anomenades Bentanachs, Casa en Coll, Revaldó i Obaga i La Bella, a l'Alt Urgell.

stats