Pirineus 13/05/2021

Torna el Circuit Fer de curses per muntanya amb vuit proves a l'Alt Urgell i una a Cerdanya

Comença aquest cap de setmana amb l'Escanyabocs i acabarà el 30 d'octubre amb la Marató de Boumort

ARA Pirineus
2 min
Un moment de la presentació del Circuit Fer 2021

La Seu d'UrgellAmb l'Escanyabocs arrenca aquest cap de setmana a l'Alt Urgell el Circuit Fer de curses per muntanya, que enguany comptarà amb un total de nou proves, una de les quals a Cerdanya. D'aquesta manera es recupera una convocatòria que l'any passat es va haver de suspendre a causa de les mesures de contenció del covid-19. L'edició de 2021 és la que fa 12 des que es va posar en marxa el circuit.

A la presentació del Circuit Fer, que s'ha fet aquest dimecres a la Seu d'Urgell, hi han assistit la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, el president de la Unió Excursionista Urgellenca i coordinador del circuit, Xavier Escribà, i el diputat per l'Alt Urgell a la Diputació de Lleida, Antoni Navinés. Tots tres han coincidit a posar en relleu la importància de la represa del Circuit Fer després del parèntesi obligat de 2020 i han destacat la implicació de desenes de persones que, de manera voluntària participen en l'organització de les diverses curses.

Les curses que conformen el calendari del Circuït Fer 2021 són de tres modalitats diferents. D'una banda, les proves circulars, que seran l'Escanyabocs, el 15 de maig a la Seu d'Urgell; la Berén-Sant Quiri, el 19 de juny; la Trobada d'Aristot, el 8 d'agost; la Radikal Estana, el 12 de setembre; la Foranca, el 3 d'octubre a Alàs; i la Marató de Boumort, el 30 d'octubre. Per altra part, hi ha programades dues curses verticals: l'Arruix&Vol, el 5 de juny d'Organyà a Santa Fe; i la Vertical Urgellet, el 17 d'octubre de la Seu d'Urgell a Calbinyà. La tercera modalitat és la transfronterera, amb la prova que transcorrerà entre la Seu d'Urgell i Sant Julià de Lòria, que a més serà nocturna, el 18 de setembre.

Les principals novetats de l'edició d'enguany seran la circular Berén-Sant Quiri, que substitueix la Vertical Quiri, de 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu; i la Vertical Urgellet, de 5,7 quilòmetres i 791 metres de desnivell. El Circuit Fer 2021 compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Cooperativa Cadí, PEUSA i Tot Nòrdic.

stats