Pirineus 27/06/2020

Treball conjunt de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran per fomentar l'emprenedoria

Es difonen els beneficis del model cooperatiu en la situació de crisi post-Covid

Ara Pirineus
1 min
Una sessió d'assessorament de l'ateneu. / CCPJ

SortLes tècniques del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran han començat a treballar plegades en l'assessorament a nous emprenedors i emprenedores. Tal com han donat a conèixer des del Consell Comarcal del Pallars Jussà, aquests dies han dut a terme a Sort un treball d'acompanyament a diversos projectes interessats en la fórmula cooperativa.

El primer assessorament tenia a veure amb un projecte de restauració impulsat per dues emprenedores que volen explorar l'opció cooperativa i els beneficis que aquesta els pot aportar. Les tècniques de l'Ateneu també van assessorar els titulars d'un projecte ja en funcionament però constituït amb una altra forma jurídica, interessats en la transformació a cooperativa.

En el context actual, i una vegada aixecat l'estat d'alarma, des del Consell Comarcal apunten que "l'economia social i solidària pot contribuir de manera decisiva a minimitzar l'impacte sobre l'ocupació i l'activitat socioempresarial, perquè permet assolir un model de desenvolupament socioeconòmic sostenible, divers, centrat en les persones i arrelat al territori".

Així, destaquen que "les empreses cooperatives contribueixen a promoure un desenvolupament local basat en una economia sostenible i d'arrelament al territori, així com a preservar el model de cohesió social". El cooperativisme, afegeixen, "es basa també en el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom".

stats