Pirineus 09/04/2021

Tremp inicia un procés participatiu per decidir la ubicació del mercat setmanal

Proposa la ubicació actual o el trasllat a la zona esportiva del Juncar, a l'estació o al passeig Pompeu Fabra

ARA Pirineus
1 min
El mercat de Tremp

TrempL'Ajuntament de Tremp ha posat en marxa un procés participatiu per decidir la ubicació del mercat setmanal, que es fa els dilluns. Des del consistori han recordat que, amb la voluntat de donar cabuda a totes les parades habituals i garantir les distàncies de seguretat, el passat 19 d'octubre va traslladar el mercat setmanal, de la plaça Catalunya a la zona esportiva del Juncar. El 15 de març, mentrestant, el mercat va tornar a emplaçar-se a la plaça Catalunya i carrers Lleida i Barcelona. Durant aquests mesos, l'Ajuntament ha rebut diferents punts de vista sobre el nou emplaçament i, aprofitant aquests canvis, s'ha cregut oportú sotmetre a valoració dels habitants del municipi de Tremp la ubicació final del mercat.

Per fer-ho, s'ha iniciat aquesta consulta ciutadana. Es realitzaran enquestes a peu de carrer els propers 12, 19 i 26 d'abril de 10h a 13h i el 19 d'abril també a la tarda de 17h a 20h. Hi haurà una parada fixa davant l'Espai Cultural la Lira i dos enquestadors/es a peu de mercat.

L'objectiu d'aquesta consulta és conèixer els diferents punts de vista sobre les possibilitats d'emplaçament del mercat setmanal. L'enquesta valora si emplaçar el mercat a la seva ubicació habitual (la plaça de Catalunya) o traslladar-lo a una altra ubicació menys cèntrica. S'ofereixen tres opcions a escollir: la zona esportiva del Juncar, la zona de l'estació o el passeig Pompeu Fabra. Aquestes tres propostes estan validades amb protecció civil i els serveis tècnics de l'Ajuntament com a espais possibles a nivell de cabuda, logística i seguretat.

Perquè la consulta sigui vinculant es necessiten un mínim de 150 vots vàlids. Un cop acabada la consulta la comissió de participació ciutadana realitzarà el recompte i valoració i s'aplicarà el resultat.

stats