Pirineus 06/12/2020

Vilaller aprofitarà un treball de recerca de secundària per promocionar un sender botànic

Ho farà a partir d'un treball sobre el camí de l'Obago fet per l'estudiant Laura Garcia Llorens

G.l.t.
1 min
Erta i Garcia amb un dels indicadors del sender botànic. / AJ. VILALLER

VilallerL'Ajuntament de Vilaller aprofitarà un treball de recerca de segon de Batxillerat per promocionar un sender botànic del municipi. Tal com ha explicat el consistori, recentment l'alumna del Col·legi Episcopal de Lleida i filla adoptiva de Vilaller, Laura Garcia Llorens, ha donat a conèixer a l'Ajuntament el treball 'Sender botànic del camí de l'Obago'. L'alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, ha indicat que "es tracta d'un espectacular treball amb tot luxe de detalls de la flora del nostre entorn" i per això han decidit aplicar sobre el terreny el que s'hi recull.

Erta ha explicat que el mateix treball elaborat per Laura Garcia Llorens ja inclou una senyalització en forma de faristol, amb la descripció de cada planta, també en Braille. A banda, incorpora uns codis QR que redirigeixen a unes audioguies en català, castellà i francès. Tot plegat, es donarà a conèixer el pròxim mes de febrer.

Erta també ha agraït a Laura Garcia l'estima que té per a Vilaller i ha assegurat que "és un orgull" per al municipi disposar "del treball d'una estudiant amb aquesta minuciositat, amb gran luxe de detalls i, a la vegada, amb aquest to pedagògic que ens permetrà augmentar les experiències que podem oferir al poble i a tots els visitants". Erta ha indicat que tot plegat va "en la nostra línia de fomentar el turisme familiar".

stats