DIARI DE CAMPANYA DE MADRID
Política 20/05/2015

Monago, entre el rap, Andy y Lucas i la cançó protesta

La música pren partit a favor i en contra del candidat del PP extremeny

Joan Rusiñol
2 min
El candidat del PP a la reelecció a Extremadura, José Antonio Monago, fent campanya. EFE

MadridJosé Antonio Monago presumeix de ser el 'vers lliure' del PP. El Baró Roig, li diuen alguns, perquè aquesta legislatura ha governat gràcies a Esquerra Unida i això l'ha obligat a accentuar un perfil social, a vegades buscant el cos a cos amb la Moncloa. De fet, en un vídeo es va arribar a reivindicar com a referent del Maig del 68.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les ganes de posar distàncies amb la marca PP, en hores baixes, han portat el candidat a la reelecció a Extremadura a fer una campanya singular, en què presumeix de tenir un 'accent' propi. Amb matisos, és el mateix que feia Juan Carlos Rodríguez Ibarra quan manava i el PSOE tenia les regnes a Espanya.

L'obsessió de Monago en aquesta campanya ha estat mobilitzar l'electorat jove. La primera polèmica va arribar quan, en un dels vídeos preelectorals, va prescindir de la sintonia popular i va optar per un rap. Aquesta setmana ha promès que, si torna a governar, inclourà el hip-hop, el jazz i la videocreació als ensenyaments reglats per adaptar-se a les demandes del jovent. El PP extremeny ho va anunciar després d'una trobada amb Manolo Chinato, poeta i lletrista d'Extremoduro, al bar que regenta.

Agafant el guant, les Joventuts Socialistes d'Extremadura han respost amb música i li han dedicat un vídeo per acomiadar "com es mereix" qui ha estat president i aspira a ser-ho de nou. L'han titulat '16 viajes i 500 noches', en referència a la polèmica dels viatges a Canàries pagats pel Senat.

No acaba aquí, però, la musicalitat d'aquesta campanya autonòmica. Monago ha contraatacat amb nous 'fitxatges'. Aquest dijous el duet Andy y Lucas faran costat a l'aspirant popular a Càceres, en un acte "pensat sobretot per als joves", diuen al PP. Divendres, seran Cantores de Hispalis els que l'acompanyaran a Badajoz, al final de campanya.

La música de les enquestes avisa que el resultat, diumenge, serà molt renyit. Es fa molt difícil saber com acabarà un concert en què l'última nota pot posar-la Podem.

stats