Política 09/05/2015

Bosch retreu a la resta de candidats a l'alcaldia de Barcelona que "esquivin" el procés sobiranista

L'alcaldable d'ERC considera "absurd" que en el moment polític actual "no es parli" de la capitalitat d'una eventual república catalana

Ara
1 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a pilotar l'Ajuntament de Barcelona ha retret aquest dissabte a la resta de candidats a l'alcaldia que "esquivin" el procés sobiranista i la qüestió de capitalitat d'una eventual república catalana. "Em sembla absurd que, en el moment polític actual, no se'n vulgui parlar", ha dit en relació al debat que van mantenir ahir els candidats a l'alcaldia de Barcelona a BTV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha lamentat que només Alberto Fernández Díaz del PP entrés en el cos a cos amb el republicà. "Tots van esquivar el tema, menys Fernández Díaz, que el va afrontar però en negatiu", ha dit.

En una entrevista a RAC1 ha assegurat que Barcelona ha d'estar "implicada" en el procés sobiranista i ha d'exercir el "lideratge" com a capital d'una hipotètica Catalunya independent. "És la ciutat que més se'n pot beneficiar", ha dit.

El "defensor" del petit comerç

En un acte a Sarrià (Barcelona) Bosch s'ha erigit aquest dissabte en el "defensor d'aquells que cada matí aixequen la persiana". L'alcaldable d'ERC ha assegurat que els republicans són la "garantia" que es mantindran els horaris comercials que estableix la llei catalana i que ha estat motiu d'enfrontament amb el govern espanyol –partidari de liberalitzar els horaris–. "Estem decidits a impedir que s'ampliï cap altre centre comercial, no volem més ampliacions de centres comercials que a la llarga empobreixen i dificulten la vida al petit comerç".

stats