Política 04/07/2013

Ros defensa que "eliminar ministeris redundants és el que donaria credibilitat a la reforma de l'administració"

L'alcalde de Lleida qüestiona l'estalvi que pot suposar aquesta proposta legislativa

Acn
1 min

LleidaL'alcalde de Lleida i diputat del PSC al Parlament, Àngel Ros, ha mostrat la seva preocupació pel projecte de reforma de l'administració pública que prepara el govern espanyol i ha qüestionat l'estalvi que pot suposar aquesta modificació afirmant que "no ens creiem les xifres d'estalvi que es fan anar". Ros considera que la proposta "només tindria credibilitat" si el govern de l'Estat comença per suprimir els ministeris de Cultura, Educació, Salut i tots aquells organismes que són competències de les comunitats. Per això, ha reclamat que l'administració de l'Estat comenci "fent pedagogia" i eliminant, per tant, ministeris "absolutament redundants amb competències autonòmiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Ros, l'estalvi "només és possible" si es deixen de prestar serveis "tan importants" com ara l'atenció social als més febles, l'educació o els serveis públics, fonamentalment, que "continuaran patint retallades", segons l'alcalde de Lleida. Una altra forma passaria per "traspassar competències d'unes administracions a unes altres tot i que això, de per si, no genera estalvi".

L'alcalde de Lleida ha participat aquest migdia en una sessió tècnica per a l'equip de govern i funcionaris d'habilitació estatal sobre el projecte de llei de reforma de l'administració local del govern de l'Estat.

stats