Política 08/10/2019

L'ANC ofereix un telèfon d'assistència jurídica gratuïta en previsió d'una "cadena repressiva" després de la sentència

L'entitat matisa que només es podrà trucar en "casos d'extrema necessitat o d'emergència"

Ara
1 min
Elisenda Paluzié, presidenta de l'ANC, en una imatge d'arxiu / AINA MARTÍ / ACN

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana ha activat un telèfon d'assistència jurídica gratuïta les 24 hores per oferir ajuda legal davant l'elevat context coercitiu que preveu un cop es faci pública la sentència de l'1-O, que, consideren, pot accelerar una "cadena repressiva". Segons ha explicat l'entitat a través d'un comunicat, per contactar-hi caldrà trucar al 93 347 17 14 i marcar l'extensió 1035.

L'entitat sobiranista ha matisat que l'objectiu és donar cobertura legal a la ciutadania per atendre només "casos d'extrema necessitat o d'emergència". D'aquesta manera, l'Assemblea ha precisat que no es tracta d'un servei pensat per atendre dubtes o consultes, sinó que únicament donarà resposta a casos de necessitat urgent. Segons fonts de l'ANC, l'ús del telèfon serà únicament apte davant situacions com "detencions" o circumstàncies de la mateixa gravetat. L'entitat sobiranista ha exigit el compliment d'aquesta norma per evitar "saturar el telèfon" i deixar de respondre peticions més urgents. En cas d'assessorament jurídic, l'Assemblea ha demanat traslladar els dubtes de suport legal a l’adreça de correu electrònic suportlegal@assemblea.cat.

Davant la imminència del veredicte del Tribunal Suprem en el judici del Procés, l'entitat liderada per Elisenda Paluzie ha decidit habilitar assistència jurídica urgent tenint en compte els operatius policials que fins ara hi ha hagut contra l'independentisme, específicament les detencions de set activistes fa tan sols dues setmanes en l'operació Judes.

stats