POLÍTICA
Política 26/03/2013

L'ANC adverteix que no acceptarà cap retard en el calendari de la consulta

L'assemblea lliura una carta a Mas, De Gispert i els grups parlamentaris perquè accelerin la constitució del pacte nacional pel dret a decidir

Ara / Acn
2 min
Martínez i Folch han registrat al Parlament una petició per accelerar la creació del pacte nacional pel dret a decidir

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana no accepta retards en la data de la consulta d'autodeterminació. El secretari de l'ANC, Jordi Martínez, ho ha deixat clar aquest dimarts a la porta del Parlament, quan ha rebutjat la possibilitat de modificar el calendari previst tal i com ha assegurat, en una entrevista a l'ACN, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que més tard ha corregit en un comunicat. En aquest sentit, Martínez ha retret a Òmnium que obri la porta a demores i ha cridat a complir "el full de ruta", que fixa el maig del 2014 com la data límit per a la consulta. L'ANC ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i als grups de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP demanant que accelerin la constitució del pacte nacional pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Just abans d'entrar al registre del Parlament la carta dirigida als grups que han considerat oportú i a la presidenta de la Cambra, Martínez, acompanyat per altra dirigent de l'ANC Àngels Folch, ha reclamat mantenir els "compromisos" que han fixat en l'any vinent la celebració de la consulta per la independència. "Nosaltres tenim molt clar el calendari, situant el maig de 2014 com a data, i farem tot el possible per complir aquest calendari", ha sentenciat Martínez. "L'ANC no hem modificat ni un mil·límetre la nostra posició", ha afegit Folch. "Sabem que no podem perdre massa temps i que el temps ens pot jugar en contra, per això seguim treballant d'acord amb el full de ruta marcat", ha conclòs.

L'estratègia de pressió de l'ANC

Després de parlar amb la premsa a les portes del Parlament han entrat fins al registre de la cambra catalana ha lliurar les seves cartes demanat a Mas, De Gispert i els grups que "impulsin el pacte nacional pel dret a decidir i integrin l'ANC com a màxima representant de la societat civil", en paraules de Martínez. "Considerem que és una eina estratègica pel procés d'independència i creiem que és urgent la seva creació per fer la consulta tan aviat com sigui possible", ha afirmat rotund, tot admetent que les missives formen part d'una estratègia "de pressió, de fer que la gent no s'adormi, sobretot el Govern i els grups".

stats