Política 08/03/2012

El PP insisteix: avortar no és un dret

El ministre de Justícia es mostra "encantat" de comparèixer a la comissió de Justícia per explicar la reforma, tal com vol el PSOE

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP ha sortit avui a defensar el ministre der Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que ahir va parlar d'una "violència de gènere estructural" perquè les dones acabin avortant. La diputada del PP Sandra Moneo ha reiterat avui que, segons el Consell d'Estat, "mai l'avortament pot ser considerat un dret". Pels populars, el PSOE no ha volgut buscar mai "alternatives" per evitar que les dones hagin d'acabar interrompent l'embaràs. Això, diu Moneo, explica la "irritació" de l'esquerra després de les paraules del ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars insisteixen que volen posar en marxa un pla global que eviti que hi hagi "una sola dona assetjada pel fet de voler ser mare". Pels populars és "impresentable" que els socialistes suposadament admetin que aquesta "pressió social" existeix i en canvi no hagin buscat solucions.

El govern espanyol reitera que no perseguirà les dones que vulguin avortar lliurement perquè no encaixa la maternitat amb el seu plantejament vital. Recorden que no hi ha cap dona a la presó per fer-ho. Però al mateix temps, segons ha explicat Moneo, tornaran als "marges de constitucionalitat" que fixa la llei de 1985. És a dir, un retorn –com ja va anunciar el ministre– a la llei de supòsits. La premissa que prevaldrà de nou és la de "xoc de drets": s'haurà de demostrar una col·lisió de drets per aconseguir interrompre l'embaràs.

Ruiz-Gallardón s'ha limitat avui a dir que estarà "encantat" de comparèixer a la comissió de Justícia per explicar la reforma.

stats