Política 27/08/2018

La Guàrdia Civil investiga una suposada agressió a un home de 75 anys després de criticar una pancarta reivindicativa

Assegura que el missatge era independentista, però el festival on van succeir els fets ho nega

Borja Ramírez
2 min
Un dels escorcolls de la Guàrdia Civil a Barcelona s'està fent al carrer Manso número 14

ValènciaLa Guàrdia Civil investiga una agressió que va patir divendres passat un home de 75 anys després d'increpar diverses persones que col·locaven una pancarta reivindicativa. Segons l'institut armat, el missatge del cartell era a favor de la independència catalana. Els fets van tenir lloc durant la celebració del festival de música Figatell Sound a la localitat valenciana d'Oliva cap a les onze de la nit, i els detalls encara no s'han esclarit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Guàrdia Civil indiquen que la motivació de l'agressió es trobaria en la recriminació de l'ancià a un grup de joves que van desplegar un cartell a favor de l'independentisme. La víctima, manifesten les fonts, està en bon estat i encara no s'ha pogut localitzar els assaltants. Des de Joves d'Oliva en Moviment, l'organització del festival, han condemnat "de manera imperdonable tot tipus de violència" dins de les seves activitats. Han manifestat també mitjançant un comunicat oficial a les xarxes socials que l'associació "sempre ha sigut pacífica i respectuosa i en cap moment se sent representada ni dona suport a aquest tipus de comportaments".

Tot i així, l'organització ha contradit la versió de la Guàrdia Civil i ha explicat que el missatge de la pancarta era de "caràcter feminista i en contra de la violència masclista", i que "hauria sigut malinterpretat". Malgrat que no ha quedat acreditat que el contingut del cartell estigués relacionat amb l'independentisme, Ciutadans i el Partit Popular ja han condemnat el que consideren una agressió independentista.

Aquestes dues forces unionistes ja van aprofitar una altra suposada agressió aquest cap de setmana a Barcelona per denunciar violència des de l'independentisme. Els fets van tenir lloc fora del Parc de la Ciutadella, quan un home hauria actuat amb força contra una dona que arrencava llaços grocs i els tirava a terra. Cs i el PP van reaccionar ràpidament i van atribuir el suposat atac al moviment sobiranista, però el mateix protagonista dels fets va negar motivacions polítiques.

stats