Política 19/05/2019

Albiol apel·la a l'electorat socialista per "guanyar bé" el 26-M i evitar que Dolors Sabater arribi a l'alcaldia

Diversos membres del PP participen en l'acte central, tot i que Albiol s'ha desmarcat de les sigles del partit durant tota la campanya

Mireia Esteve
2 min
Albiol apel·la a l'electorat socialista per "guanyar bé" el 26-M i evitar que Dolors Sabater arribi a l'alcaldia

Badalona"Ho tenim a tocar, estem a prop, però encara no hem aconseguir res". Xavier García Albiol és conscient que el 26 de maig pot guanyar les eleccions, però encara té molt present el precedent del 2015, en què un pacte de les forces d'esquerres va arrabassar-li l'alcaldia tot i guanyar les eleccions. "No només serveix guanyar, hem de guanyar bé per recuperar Badalona", ha avisat. I ha fet una crida explícita a l'electorat socialista perquè li presti el vot. "Si em voteu a mi, no es farà alcalde ningú de la CUP o d'ERC", ha afirmat, després de recordar que fa quatre anys el PSC d'Álex Pastor va donar-li l'alcaldia a l'ara candidata de Guanyem Badalona-ERC, Dolors Sabater.

Així, Albiol s'ha presentat com el vot útil per evitar un altre govern d'esquerres a Badalona. "Per evitar que el PSC tingui la temptació de regalar el govern a la senyora de la CUP, us demano que em feu confiança", ha demanat el candidat del PP. Albiol s'ha dirigit a les gairebé 3.000 persones –segons l'organització– que s'han assegut a les desenes de taules instal·lades al Parc Turó del Caritg per participar a la botifarrada que el candidat popular ha convertit en l'acte central de campanya. "Hem de recuperar la dignitat de tots els barris", ha defensat Albiol, que ha aprofitat per desgranar la seva acció de govern entre el 2011 i el 2015.

L'alcaldable popular ha obviat les sigles del partit en tota la seva campanya per evitar que les hores baixes que viu la marca li obstaculitzin el camí cap a l'alcaldia. De fet, Albiol no ha rebut la visita de cap dirigent del partit fins ahir, que va rebre la candidata a les eleccions europees, Dolors Montserrat. Aquest diumenge, però, en l'acte central de campanya, no ha pogut evitar que diversos dirigents del partit fessin acte de presència a Badalona, i els ha agraït la seva presència. Hi eren el secretari general del partit, Daniel Serrano; els encara regidors de l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández Díaz i Alberto Villagrasa i la diputada Esperanza García.

Això no ha fet, però, que Albiol s'hagi tornat a desmarcar de les sigles del PP: "Sé que aquí hi ha molts votants del PP, però n’hi ha molts que sou d’altres ideologies, els que us sentiu socialistes, de Ciutadans, de Podem o fins i tot nacionalistes. La meva voluntat no és canviar la ideologia de ningú". Com ja va fer en dos vídeos en què diferents veïns asseguraven que el votarien malgrat no ser del PP, l’alcaldable per Badalona va a totes per treure's l'espina que porta clavada des del 2015. "En temes de model de país no ens posarem d'acord molt probablement, però sí que ho farem si parlem del que necessita Badalona", ha afirmat. De fet, el partit té totes les esperances dipositades en Badalona –i també Castelldefels– per salvar els mobles i evitar fer més gran la ferida oberta el 28-A, quan el PP va obtenir els pitjors resultats de la seva història.

stats