ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/12/2014

Alfred Bosch aspira a proclamar "la Barcelona republicana" que sigui "capital de la justícia social"

L'alcaldable d'ERC proposa crear una agència de desenvolupament i ocupació a Barcelona i defensa que la capitalitat d'estat comporti un increment del nombre de funcionaris a la ciutat

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, s'ha presentat en societat aquest dijous a les Cotxeres de Sants com a alcaldable dels republicans en les eleccions municipals del maig. En un acte conduït per la periodista Xantal Llavina i davant un públic on hi havia exsocialistes com Toni Comín o Fabian Mohedano, ha desitjat poder proclamar "la Barcelona republicana", que sigui "capital de la justícia social, el benestar, la igualtat, de les oportunitats, de la creació, de l'excel·lència, una capital de la República catalana com Déu mana". Les intervencions de diversos assistents han recordat el passat del candidat com a organitzador dels Jocs Olímpics o de la consulta del Barcelona Decideix del 2010 i, en aquest sentit, ell ha apostat per "unir la Barcelona que representava Pasqual Maragall amb la d'Eudald Carbonell", militant històric d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Bosch ha defensat fomentar la participació ciutadana i les consultes en àmbits diversos com el del model de turisme i s'ha compromès a lluitar contra les desigualtats. "M'imagino Barcelona com una dona magnètica, extrovertida, treballadora..., [...] que està buscant la seva pau interior i no l'acaba de trobar, i no la trobarà mentre hi hagi gent desnonada, tanta gent aturada, tantes diferències entre els barris, diferències gairebé indecents", ha afirmat. A més, per fomentar la creació de llocs de treball, ha apostat per crear una agència de desenvolupament i ocupació a Barcelona, que englobi Barcelona activa i altres organismes, com es fa a altres ciutats com Nova York, amb universitats, empreses i centres de formació professional. Igualment, l'alcaldable republicà ha assegurat que convertir Barcelona en capital d'estat comportarà l'arribada d'ambaixades, amb llocs de treball qualificats, i de més empreses. "No hem de ser una ciutat de funcionaris, però cal més que el 8% actual de treballadors públics sobre el total, un 13%, 14 o 15%", ha apuntat, i ha insistit: "Ara li toca a Barcelona pujar al podi de la capitalitat d'un estat".

La presentació de Bosch ha anat a càrrec del president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha destacat el "vincle indestriable entre el país i la seva capital, que sempre ha estat molt profund". El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts s'ha mostrat convençut que Bosch "serà alcalde de Barcelona" i ha destacat les similituds entre ells dos, en la línia que són historiadors que s'han incorporat recentment en la política des de l'activitat municipal. "Això del municipalisme cal practicar-ho, des dels carrers i de les places", ha subratllat Junqueras, qui també ha apuntat, pel que fa a les possibles eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari, "els propers mesos seran intensos, extremadament intensos" i han de servir per avançar cap a "un aís molt millor, net, just i lliure".

stats