CANVI DE CICLE
Política 04/05/2015

Bosch defensa que ERC és la força més útil per bastir "consensos el més amplis possibles" a Barcelona

El cap de llista republicà replica a Colau, sobre la DUI: "Em mereix respecte, però altres ho tenim molt clar, i algun dia caldrà proclamar la independència i defensar-la"

Roger Tugas
2 min
Alfred Bosch, durant la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha tret ferro a les enquestes que ha publicat els darrers dies 'La Vanguardia' en què s'assenyala que CiU i ERC s'allunyarien de la majoria absoluta o que Xavier Trias ho tindria tot a favor per tornar a vèncer en les municipals de la ciutat. "El bloc del sí es manté sòlid o millora", assegura el cap de llista dels republicans, que també destaca que, a nivell local, "les enquestes que donen resultats més modestos assenyalen que ERC pot més que doblar els regidors". "És un punt de partida, serem decisius i tenim el segon lloc i també el primer a tocar", ha afirmat, i ha fiat les possibilitats de créixer al fet que insistiran en campanya en que són la "garantia del progrés i del procés". Sigui com sigui, ha pronosticat que el nou consistori estarà molt fragmentat i "és més que probable que calgui crear consensos el més amplis possibles", motiu pel qual, davant les possibilitats d'entendre's amb Trias (CiU), Ada Colau (Barcelona en Comú) i Jaume Collboni (PSC), ha celebrat que es troba "en una situació privilegiada per facilitar els consens més amplis possibles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, ha recordat que la seva proposta de fixar un salari mínim de ciutat l'han assumida ja CiU i el PSC, mentre que Barcelona en Comú l'està estudiant, i també ha apuntat que Trias s'ha fet seva més recentment la iniciativa de crear una unitat de la Guàrdia Urbana encarada a garantir un turisme cívic. Així mateix, Bosch també veu amb bons ulls la proposta de Trias d'incrementar el nombre d'agents locals, tot i que ha demanat que "es cuidi l'accés a la Guàrdia Urbana", atès que ha de ser un "cos més cívic, més democràtic i amb l'autoestima més alta". "És l'únic cos d'empleats públics on no es demanen proves d'accés amb temari i no puntua ni el nivell d'estudis i les llengües parlades", ha assenyalat.

Resposta a Colau

En canvi, s'ha desmarcat de Colau, que ha rebutjat una declaració unilateral d'independència. "Creiem en els camins democràtics, la unilateralitat no existeix perquè anirem amb la societat", ha dit Bosch, que ha afegit: "El que digui Colau em mereix respecte, però altres ho tenim molt clar, i algun dia caldrà proclamar la independència i defensar-la". Quant a la suspensió de l'acte de signatura del manifest de l'ANC en no tenir tancat el suport de CiU aquest diumenge, el candidat d'ERC ha manifestat que els republicans tenien "moltes ganes de firmar i explicar-nos". "Ens ha sorprès i ens va desil·lusionar, però no tinc la intenció de quedar-me sol defensant la independència i la capitalitat de Barcelona al ple", ha afegit el cap de llista, que també ha demanat poder fer debats cara a cara amb Colau i amb Trias.

stats