ELECCIONS MUNICIPALS
Política 22/05/2015

Bosch identifica el procés català com "el procés de transformació social més ambiciós"

Junqueras remarca en el míting final d'ERC la pluralitat del partit com a via per assemblar-se al conjunt de la societat catalana

Roger Tugas
3 min
Junqueras i Bosch, en el míting final de campanya / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha reclamat aquest divendres un últim esforç als seus simpatitzants en el míting final de campanya, celebrat a Sant Andreu davant unes 350 persones. "Voldríem fer una campanya que ens portés fins al final, a la justícia social, a la netedat i ètica política, a un país lliure", ha assegurat, i s'ha mostrat convençut que diumenge "aquesta ciutat estarà molt més a prop d'on volem que estigui". "Barcelona ha de ser el motor del procés nacional", ha defensat, ja que ha afirmat que aquest és "el procés de transformació social més ambiciós que hem viscut, és la major revolució democràtica que haurem vist mai". La capital, a més, és "qui hi guanya més" amb la independència, segons Bosch, ja que comportaria deixar de perdre els 3.000 milions d'euros de dèficit fiscal anual, generaria 50.000 llocs de treball i permetria "acabar les obres de la Sagrera d'una punyetera vegada". "El dia de reflexió, tots a reflexionar ben fort i a dir a tothom que el millor que podem fer per aquesta ciutat és aconseguir un triplet: llibertat, honestedat i capital d'estat", ha reclamat l'alcaldable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha asseverat que "la llibertat, la justícia i la democràcia es defensa a les urnes", que "cada urna és un espai de llibertat i justícia" i que "mai podem perdre aquestes oportunitats". "Volem ajudar els altres que també s'estimen la llibertat, però serà més fàcil si ells es veuen amb l'obligació d'ajudar-nos a nosaltres", ha apuntat, ja que "ningú com nosaltres se sent tan orgullós com aquests als quals ens volem assemblar", atès que "aquest orgull d'aquesta diversitat és la nostra principal riquesa". "Malgrat que alguns diguin que estan cansats de fer campanya, ningú com nosaltres gaudeix de fer campanya, voldria que durés fins al dia de la llibertat i la justícia", ha asseverat, i ha promès: "Nosaltres no ens cansarem, no ens rendirem, estarem al costat de tothom i tothom estarà al costat nostre per fer realitat els nostres somnis".

Puigcorbé preveu entre 8 i 11 regidors

El número 2 de la candidatura, l'actor Juanjo Puigcorbé, ha defensat el paper de la cultura, la formació i l'esport i ha apostat per "una Barcelona que sigui capital cultural d'un estat". "Som l'esquerra del sí, també hi ha esquerres del no i esquerres del ni, que no són ni sí ni no", ha ironitzat. En aquest sentit, ha assegurat que "per decidir-ho tot, volem un país nou", també pel que fa a la sanitat i les polítiques socials, i "si la terra és de qui la treballa, els recursos dels catalans han de ser nostres". Així, ha pronosticat que ERC obtindrà diumenge "entre 8 i 11 regidors" a Barcelona.

Al seu torn, el jutge Santiago Vidal ha subratllat la importància de les tres transicions que esperen viure els que van fer la transició de la dictadura a la democràcia: "Ara farem la transició d'un ajuntament que no ha vetllat sempre pels interessos d'aquells a qui nosaltres volem donar veu i el 27-S volem assolir un dels estats més moderns d'Europa". "És important que Barcelona doni exemple a la resta de municipis", ha reclamat, en relació a "l'honestedat i la gestió" i en el compliment del programa, ja que així "serà molt fàcil convèncer tots els catalans que el 27 de setembre votin ERC". "Hi haurà un dia que aquests que ens posen tants bastons a les rodes ja no ens molestaran, perquè serà l'estat veí, i podrem ser amics, però mai súbdits", ha conclòs.

stats