Política 24/09/2013

Camacho envia una carta a partits i entitats per impulsar un "gran acord" a favor de "la cohesió dels catalans"

La presidenta del PP demana la "implicació de tothom" en un moment polític en què el debat independentista és "l'única ocupació" del Govern

Acn
2 min
Sánchez-Camacho, en un moment de la roda de premsa / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha enviat aquest dimarts una carta a líders de partits polítics i entitats socials, culturals i empresarials per impulsar un "gran acord" en defensa de la cohesió dels catalans i per fer front a l'independentisme. "Proposo un acord obert, participatiu i plural, deixant de banda partidismes i unint-nos per allò que compartim", assegura en la missiva. Sánchez-Camacho fa una crida a la "implicació de tothom" perquè no arribi la situació en què s'hagin de "penedir" de no haver fet res davant la situació actual. La líder del PP ha fet aquest dimarts un pas endavant en el projecte que ja ha anunciat aquesta setmana de crear una plataforma per fer front a l'independentisme. Aquest dilluns, la presidenta dels populars es va dirigir especialment a PSC, Unió i Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta enviada per Sánchez-Camacho comença descrivint el moment polític que viu Catalunya. Segons la líder dels populars es tracta d'una situació d'especial transcendència, en què el debat independentista ha passat a ser l'única ocupació i preocupació del Govern, que, segons explica, "hi dedica no només temps sinó també recursos públics".

Davant d'aquesta situació, avisa que no només hi ha en joc el futur del país sinó també el de "la societat que coneixem". "Per això és molt important la implicació de tothom", assegura.

Sánchez-Camacho argumenta que ara "no és el moment de silencis" i avisa que no ha d'arribar el moment de penedir-se per no haver fet res com a protagonistes de la societat catalana. "D'una societat que majoritàriament però discretament vol seguir mantenint els llaços comuns amb la resta d'Espanya, que vol sentir-se orgullosa de la història compartida, dels projectes col·lectius que hem tirat endavant i que encara tenen molt de recorregut", continua.

Segons la líder dels populars, els catalans s'han de sentir "orgullosos" de tenir el "major grau d'autogovern" que ha tingut mai Catalunya i admet que "tot és millorable" però defensa que, per aconseguir-ho, no cal trencar res. "No volem que decideixin els catalans ni que ens portin a una confrontació entre nosaltres, volem salvaguardar la cohesió social i ho volem fer entre tots". Finalment, acaba la missiva proposant un "gran acord" com l'única "sortida sensata" a la situació actual i avança que el partit es posarà en contacte amb els destinataris per tal de fixar una reunió i poder-ne parlar més "extensament".

stats