Política 16/03/2018

Amnistia torna a demanar la llibertat dels Jordis però reitera que és "massa d'hora" per dir que són presos polítics

L'ONG trasllada a Torrent la seva preocupació pels "atacs a la llibertat d'expressió" a l'Estat

Marc Toro
2 min
Responsables d'Amnistia Internacional a Catalunya, aquest divendres amb el president del Parlament, Roger Torrent

BarcelonaAmnistia Internacional (AI) ha tornat a demanar aquest divendres la "sortida immediata de la presó" de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la retirada dels càrrecs "desproporcionats" que se'ls imputen. El dia en què es compleixen cinc mesos exactes de l'entrada a Soto del Real dels dos líders independentistes, l'organització deixa clar que la presó preventiva és "injusta i injustificada" en el seu cas, però també reitera que no se'ls pot considerar presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En la fase actual d'instrucció és massa d'hora per valorar si encaixen en aquesta definició", ha afirmat la coordinadora de l'organització a Catalunya, Adriana Ribas, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, i ha afegit: "Esperarem a veure com avança la fase d'instrucció per valorar altres elements i característiques del cas". Ha recordat, a més, que l'organització parla de "presos de consciència" i no de presos polítics. Pel que fa als casos d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn, Ribas també ha dit que es troben en una "fase judicial molt inicial".

La coordinadora d'AI a Catalunya i el responsable de relacions institucionals de l'entitat, Eduard Martínez, han traslladat a Torrent les seves "preocupacions" sobre la situació dels drets humans tant a Espanya com a Catalunya, "en matèria, especialment, d'atacs a la llibertat d'expressió", ha explicat Ribas. La situació dels Jordis i "l'ús excessiu de la força" per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil l'1-O també han sigut presents a la conversa. A l'inici de la reunió, els representants d'Amnistia han fet entrega al president del Parlament de l'últim informe anual de l'organització sobre la situació dels drets humans al món.

stats