Política 24/04/2019

Què pensava Ángel Garrido sobre Cs abans d'incorporar-s'hi: "És un partit oportunista sense límits"

El nou fitxatge de Rivera ara els considera "un projecte de futur i guanyador"

Uma Oca
2 min
Ángel Garrido considerava Cs un partit "populista, incongruent i oportunista"

Barcelona"M'uneixo a un projecte de centre, liberal, integrador, de futur i guanyador", ha publicat avui al seu compte de Twitter l'expresident de la Comunitat de Madrid pel Partit Popular, Ángel Garrido. Però el fins ara popular i número quatre a la llista de les europees no es referia al PP. Avui mateix s'ha fet pública la notícia que és el nou fitxatge de Ciutadans i figurarà com a número tretze a les llistes d'Ignacio Aguado per la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Garrido, que ara està decidit a "continuar treballant per als madrilenys des del centrisme", no sempre ha tingut la mateixa opinió sobre la formació taronja ni sobre el mateix Aguado. Fa menys d'un any Garrido va qualificar-lo de socialista. "No ha trobat ni el seu niu ni la seva identitat política. Vol ser liberal, progressista, vol ser gairebé democratacristià, ho vol ser tot. Jo li aclariré la qüestió perquè comenci a ser feliç, senyor Aguado: vostè és socialista", sentenciava en una compareixença. A més, Garrido el va acusar de no tenir principis quan, al seu compte de Twitter, deia que al líder de Ciutadans a Madrid tant li feia si governava amb el PSOE. "Als seus votants segur que no". Ara, tot i la picabaralla, aniran de bracet.

Garrido també va disparar molt contra Ciutadans. Va criticar la formació de Rivera unes quantes vegades a través del seu compte de Twitter. Populistes, incongruents, oportunistes i de crítica fàcil i incoherent eren alguns dels qualificatius amb què descrivia aquest partit i que recollia al seu perfil. Fins i tot els acusava de joc brut.

L'octubre passat, Garrido afirmava que "l'oportunisme de Ciutadans no té límits": "Segons els convingui per al seu discurs, porten a l'Assemblea de Madrid qüestions que no són competència de les comunitats autònomes. És a dir, treballen per buscar el seu titular i no per als madrilenys".

Anteriorment, al final del 2017, Garrido assegurava que "Ciutadans no havia fet cap aportació" al Pacte de la Justícia, com sí que havien fet els populars, segons el seu parer. Per a Garrido, el PP respectava els processos judicials i "Ciutadans, en canvi, vol ser jutge". Per a l'expresident de la Comunitat de Madrid, els populars coneixien els madrilenys mentre que "Ciutadans se suma a tot gratuïtament i desconeix les activitats d'estiu que organitzen els ajuntaments". Fins i tot defensava aferrissadament la seva companya Cristina Cifuentes davant les "mentides i difamacions" de Ciutadans, als quals acusava de tenir vocació d'actors. "Se'ls dona molt bé el docudrama i la ciència-ficció", deia per desacreditar-los. "El populisme pop de Ciutadans: saber que alguna cosa no és certa però preguntar per crear incertesa", criticava amb duresa.

Avui mateix, el compte de Maldita Hemeroteca ha recuperat les paraules de Garrido quan considerava que, ara, "els espanyols saben que apostar per Ciutadans" és el mateix que "no saber per què s'aposta, perquè pot passar qualsevol cosa". Però avui s'ha sabut que és ell qui aposta per aquest partit. De la nit al dia ha sigut ell qui ha demostrat que, amb la formació taronja, pot passar qualsevol cosa.

stats