Política 16/02/2013

Àngel Ros reclamarà "responsabilitats polítiques i penals" si es confirma que ha estat espiat

L'alcalde de Lleida exigeix una "regeneració democràtica" davant l'episodi d'espionatge que pateix la política catalana

Acn
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en un acte al barri de la Bordeta de Lleida, aquest dissabte / ACN

LleidaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat aquest dissabte que demanarà "responsabilitats polítiques i penals" si es confirmen les informacions que ha estat espiat per la xarxa d'espionatge a polítics i empresaris. Ros ha lamentat profundament la situació i, davant el dubte de si l'han investigat, ha demanat als seus advocats que recullin tota la informació possible per tal de defensar-se. L'alcalde de Lleida ha convocat d'urgència els mitjans de comunicació per anunciar que, si es confirma que se li ha interferit la intimitat a través d'escoltes il·legals, emprendrà accions judicials. Segons Ros, "cal una regeneració democràtica per combatre l'actual situació política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Lleida diu que els polítics han d'escoltar els ciutadans, i no a si mateixos. Àngel Ros s'ha mostrat confiat, però, que el seu partit, el PSC, no ha encarregat cap tipus d'espionatge.

"Cal castigar qualsevol pràctica al marge de la llei"

Segons Ros, "la política no es pot fer així, espiant-se els uns als altres enlloc d'escoltar els ciutadans". "Si això no canvia, la democràcia no té raó de ser i desapareixerà", ha dit Ros. L'alcalde de Lleida creu que "cal condemnar i castigar qualsevol pràctica al marge de la democràcia, la llei i l'estat de dret". Àngel Ros aposta per "una regeneració política i ètica a totes les institucions". El líder socialista ha assegurat que "mai havia sospitat de ningú" i davant la situació, aquest dilluns plantejarà la situació a la reunió de l'executiva del PSC, per confirmar que al seu partit "no s'han fet aquest tipus de pràctiques".

stats