Política 09/06/2016

Anna Gabriel: "Si la qüestió de confiança es fonamenta en un full de ruta clar cap a la independència, la CUP hi donarà suport"

La diputada de la CUP diu que el partit veuria amb bons ulls que aquest pla incorporés el referèndum unilateral

Ara
1 min
Anna Gabriel, entrant al ple dels pressupostos

BarcelonaQuè opina la CUP de l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de sotmetre's a una qüestió de confiança al setembre? Els cupaires van limitar-se ahir a dir que afrontaran el debat amb "responsabilitat", però aquest dijous han anat una mica més enllà i han avançat que si aquesta qüestió de confiança "es fonamenta en un full de ruta clar cap a la independència, la CUP hi donarà suport". Així ho ha avançat la diputada de la CUP Anna Gabriel en una entrevista a RAC1, des d'on també ha dit que qualsevol decisió que prengui la formació serà en assemblea. "La qüestió de confiança es fonamentarà amb un programa i s'ha de veure quin ens posen sobre la taula. De moment anem ben encaminats", ha admès Anna Gabriel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada cupaire ha dit que el seu partit veuria amb bons ulls que aquest full de ruta incorporés el referèndum unilateral –la CUP ja va aprovar aquest punt en l'assemblea d'Esparreguera, fa tres setmanes–, així com la fase final del procés constituent. "Si arribem a un acord i és subscrit amb honestedat, la CUP hi serà", ha dit. Per assolir aquesta entesa, la diputada ha dit que a partir d'ara els cupaires treballaran "intensament" perquè no es produeixin "desajustos sobrevinguts".

En relació amb els pressupostos, Gabriel ha insistit que l'acord d'investidura no incloïa l'aprovació dels comptes, però ha fet autocrítica i ha admès que la CUP no ha sabut preveure "com afrontar la presa de decisions". "Es magnifiquen les diferències i es visualitza la divisió", ha lamentat.

stats