Política 01/01/2021

Aragonès proposarà a JxCat, PDECat, CUP i comuns "formar part del Govern" si ERC guanya el 14-F

PDECat i comuns declinen l'oferiment mentre que la CUP ho condiciona a un nou cicle de confrontació

Ara
2 min
Aragonès proposarà a Junts, PDECat, CUP i comuns "formar part del Govern" si ERC guanya el 14-F

BarcelonaEl vicepresident del Govern i candidat d'ERC a les eleccions, Pere Aragonès, ha assegurat que si ERC guanya les eleccions el 14-F proposarà formalment a JxCat, PDECat, CUP i comuns "que formin part del govern". "Aquesta és la via àmplia cap a la república de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després del covid", ha defensat en un article publicat aquest divendres a La Humanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista d'ERC ha afirmat que la represa ha d'assentar-se sobre la "majoria àmplia" que defensa el dret d'autodeterminació per resoldre el bloqueig actual "a través d'una solució democràtica valenta". En aquest sentit, ha assegurat que "només un govern fort encapçalat per ERC pot liderar la pròxima etapa de represa i reconstrucció que el país exigeix". Tot i augurar "temps de soroll i agitació", s'ha volgut allunyar de les piulades "feridores" i tenir "amplitud de mires".

La candidata del PDECat als comicis, Àngels Chacón, ha sigut la primera a declinar l'oferiment i ha replicat al candidat d'ERC que "el país no pot seguir en mans de la CUP". Chacón ha avisat que "reeditar el tripartit que va dur Catalunya a la ruïna posarà en risc la recuperació econòmica i social que necessita el país". En un missatge des del seu compte de Twitter, la candidata del PDECat ha augurat que el seu partit "tindrà la clau del govern" i ha assegurat que la seva aposta és la de "governar des de la centralitat".

La candidata dels comuns a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, també ha refusat de manera categòrica la iniciativa d'Aragonès. "No estarem en cap govern amb Junts o el PDECat. 100 vegades ho proposareu i 100 vegades direm que no. Surrealista que després d'anys de baralles i bloqueig insistiu a repetir errors. Catalunya necessita un govern d'esquerres i el farem possible", ha deixat clar la presidenciable de Catalunya En Comú - Podem.

La cap de llista de la CUP i Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, per la seva banda, ha rebatut al candidat d'ERC que "no fan travesses de partits" sinó que parlen de "projecte". "Un govern per fer què? Més del mateix? Gràcies, però ja n'hem tingut prou. Venim a assumir responsabilitats per guanyar un nou cicle de confrontació democràtica i per fer que la gent visqui millor", ha afegit Sabater a través del seu compte de Twitter.

stats