Política 07/09/2015

Arrimadas: "Que la Constitució digui que Catalunya és una nació no dóna menjar ni obre quiròfans"

Admet que a Espanya "hi ha coses que no funcionen" i reclama a PSC i PP que li donin suport per ser presidenta després del 27-S

Ara
2 min

BarcelonaLa candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha rebutjat que la Constitució inclogui la definició de Catalunya com a nació tal com va defensar l'expresident espanyol Felipe González, i ha assegurat que aquesta mesura "no dóna menjar ni obre quiròfans". En una conversa amb Antoni Bassas, ha defensat que el fet que "la Constitució digui que Catalunya és una nació no millora la vida dels catalans", i ha afegit que els independentistes no deixaran de ser-ho perquè se'ls reconegui com a nació. Arrimadas ha apuntat que ella treballa per trobar solucions per als catalans, i ha opinat que és més útil reformar el finançament autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha assenyalat que comparteix amb els independentistes que "a Espanya hi ha coses que no funcionen", però ha remarcat que la seva solució no passa per trencar-hi sinó per intentar reformar-la. "Aquest discurs que diu que Espanya no funciona però aquí ho fem tot bé no té cap ni peus", ha reblat. Després de definir el partit d'Albert Rivera com "el partit més de centre d'Espanya", ha negat que el seu ideari s'assembli al de PP i PSC, i ha considerat que amb aquestes dues formacions hi tenen més coses que els diferenciïn que no pas que els uneixin.

La candidata ha insistit que Ciutadans vol liderar el futur govern de la Generalitat amb el suport puntual d'altres partits –ha descartat un govern de concentració amb PSC i PP–, i ha respost al líder socialista, Miquel Iceta, que espera que els socialistes li donin suport si són necessaris els seus vots per fer un govern no independentista: "No m'imagino Pedro Sánchez explicant que el seu home de confiança a Catalunya no ha volgut donar suport a la llista més votada per no tenir un govern independentista", ha avisat. També ha destacat que cap enquesta planteja que PP o PSC puguin estar per davant de Ciutadans el 27-S.

stats