Política 22/02/2019

Arrimadas no es reunirà amb Puigdemont durant el seu viatge a Waterloo

La líder de Cs ha anunciat que anirà a Bèlgica per recordar-li que "la República no existeix" i l'expresident s'ha ofert per mantenir-hi una "entrevista cordial"

Ara
2 min
Arrimadas fa campanya  al poble de Puigdemont

BarcelonaDissabte passat va visitar Amer, el poble on va néixer l'expresident Carles Puigdemont, per retirar-hi llaços grocs, i aquest diumenge es presentarà davant la casa de Puigdemont a Waterloo per recordar-li que "la República no existeix". Ara bé, segons fonts de la formació, Arrimadas no es reunirà amb Puigdemont durant l'estada a la ciutat belga, després que aquest li hagi ofert "una entrevista cordial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, va anunciar ahir la intenció de visitar Bèlgica simplement per dir-li que "no és president de res" sinó "un fugit de la justícia". "Li recordarem que la majoria de catalans volen continuar sent catalans, espanyols i europeus", explica en un comunicat fet públic per Ciutadans.

Puigdemont ha reclamat diàleg a Arrimadas davant de la seva renúncia a reunir-se amb ell: "Fem-ho senzill: i si parléssim com dues persones que representem ciutadans de Catalunya i tenim opinions diferents?" L'expresident també li ha recordat el cas de l'eurodiputada Carolina Punset, que va ser expulsada de Cs per "entrevistar-se en secret" amb ell, segons va dir llavors el partit.

Paral·lelament, el president del Parlament, Roger Torrent, també ha reptat a Arrimadas a "tocar el timbre de la casa de la República i asseure's a parlar amb el president Puigdemont". Torrent ha assegurat que li agradaria que Arrimadas "comprengués la situació personal i política de Puigdemont" i que hi "empatitzés" perquè assegura que "representa els més de dos milions de catalans que en aquests moments ens sentim jutjats".

D'altra banda, Arrimadas no va desaprofitar la jornada de vaga d'ahir per criticar el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui va acusar "d'abandonar milions de catalans". Segons ella, la vaga va mostrar "un altre dia de caos a Catalunya amb els carrers ocupats pels comandos violents encoratjats per Torra". "A Catalunya no hi ha un govern, sinó un desgovern dirigit per un fugit de la justícia a Waterloo".

El PP critica la iniciativa de Ciutadans

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha fet una piulada a Twitter en què censurava la iniciativa d'Arrimadas d'anar a Waterloo. "Pretendre competir en populisme amb el rei del populisme no només és absurd, sinó contraproduent", ha criticat. "Una competició de cartellets que donarà ales a Puigdemont, que es deu estar fregant les mans", ha afegit.

stats