Publicitat
Publicitat

PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT

Mas agafa les regnes de la negociació pressupostària i la crisi amb el PP

Andreu Mas-Colell i Josep Antoni Duran i Lleida negocien esmenes per millorar els comptes del govern espanyol, però el president decidirà el vot final de CiU

"El problema no és que es paguin els deutes o no. El problema és el pressupost sencer". Aquesta és la reflexió que fa un veterà diputat de CiU a Madrid i que emmarca el debat sobre quin ha de ser el sentit del vot envers els comptes de l'Estat. Una difícil decisió que pot comprometre l'entesa amb el PP a Catalunya i precipitar un final abrupte de la legislatura, ja que si no hi ha aquest acord previ, difícilment es podrà plantejar amb èxit la proposta del pacte fiscal.

El departament del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, treu fum des que coneix els pressupostos, i els seus tècnics els estan analitzant per perfilar una "reclamació" a l'executiu central. L'oblit de tots els deutes amb Catalunya, la dràstica reducció en inversions i l'aparcament de les prioritats en infraestructures fan que el Govern es plantegi portar l'Estat als tribunals. Al seu torn, el líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, negocia millores amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. La decisió final, però, serà del president de la Generalitat, Artur Mas, que segueix puntualment l'evolució dels contactes.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

RE

Més continguts de