ELECCIONS MUNICIPALS
Política 12/05/2015

Mas, a Iglesias: "Si la nova política no permet abraçades entre gent que pensa diferent, que se la quedin per ells"

Manifestació silenciosa de partidaris de la ILP sobre habitatge en el míting que ha fet el president de la Generalitat a Granollers

Oriol March
2 min

GranollersEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimarts a la tarda una crida des de Granollers en un acte de campanya per tal de "no espatllar" la recuperació econòmica i, de passada, crear més llocs de treball en el futur. Mas ha acusat "algunes veus" que critiquen l'activitat econòmica, i ha considerat que és precisament des d'aquesta activitat que es poden mantenir serveis socials. En aquest sentit, el president ha citat les inversions de Volkswagen i BASF, anunciades aquesta setmana, per justificar la necessitat de "no espatllar" la recuperació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Granollers és una ciutat en què CiU va aconseguir sis regidors l'any 2011 davant Josep Mayoral, alcalde del PSC que va aconseguir majoria absoluta. Aquest cop la federació ha apostat per Àlex Sastre, de vora trenta anys, per representar els nacionalistes. Mas ha optat per un discurs basat en la recuperació econòmica, les finances de la Generalitat i les polítiques socials que ha posat en marxa el Govern. "Posem més percentatge que mai en polítiques socials. Ara hem de fer el pastís més gran", ha indicat el líder de CiU, que ha acusat "algunes formacions polítiques" de "trepitjar la normalitat" del debat polític.

"Madrid recapta els impostos. El 80% del pressupost de la Generalitat són transferències. Un cop rebudes, paguem. Si rebem els diners correctament, paguem correctament. Si no ho fem, és que no ho rebem correctament", ha indicat el president.

En clau irònica, i en diàleg distès amb Sastre, Mas ha indicat que sor Lucía Caram i David Fernández, portaveu de la CUP, "porten hàbit". "Una en porta de debò, i l'altre té una col·lecció de samarretes", ha apuntat el president, que ha acabat l'acte abraçant el candidat de la mateixa manera que ho van fer Caram fa unes setmanes i Fernández el 9-N. "Si la nova política va que entre gent que pensa diferent no es poden mostrar afecte d'una abraçada, que se la quedin per ells", ha apuntat sobre Pablo Iglesias, que va criticar l'abraçada entre el president i Fernández.

Manifestació silenciosa

Una trentena de persones partidàries de la ILP sobre habitatge s'ha manifestat silenciosament mentre durava l'acte de Mas a Granollers ensenyant pancartes en què s'acusa CiU i PP de ser "enemics dels drets humans" i denunciant que hi ha 450.000 persones sense casa a Catalunya.

stats