NOU GOVERN
Política 27/12/2012

Mas: "Vull que aquest sigui un Govern de diàleg permanent dins i fora de Catalunya"

El president de la Generalitat, en l'acte de presa de possessió dels consellers, considera que el seu primer Govern "va resoldre més problemes dels que va crear". Recepta "sensibilitat" als membres de l'executiu davant el "patiment de la gent"

S. González / O. March
1 min
El nou Govern, un cop constituït, aquest dijous / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha desitjat en la presa de possessió del nou Govern que sigui un executiu de "diàleg permanent dins i fora de Catalunya". També vol que sigui "un Govern de fets que es corresponguin amb les paraules" i "capaç d'enfrontar-se a decisions difícils", al mateix temps que "digui la veritat sense amagar el cap sota l'ala, des de la transparència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem d'aixecar el país mantenint la cohesió social", ha considerat Mas, que creu que la "musculatura política" del nou executiu no ha d'anar en detriment de "l'eficàcia" de l'acció governamental.

El líder de CiU ha volgut expressar el seu "agraïment" a les persones que ja no són al Govern per la "dedicació sense límits, entrega total, compromís i eficàcia" que, segons ell, ha tingut el primer executiu que ha liderat com a president. "Segurament ha creat algun problema, però n'hem solucionat més dels que hem generat", ha resumit Mas, que ha posat en valor el "bon clima" i la "cohesió interna" del Govern.

El seu agraïment ha estat especial per als independents que ara tornen a l'activitat privada (Francesc Xavier Mena i Pilar Fernández Bozal). A Lluís Recoder i Josep Lluís Cleries -que deixen el Govern però segueixen al Parlament- els ha dit que seguiran tenint funcions "rellevants".

El cap de l'executiu ha subratllat la "normalitat" que ha permès mantenir el "calendari previst" en la presa de possessió dels consellers. "És un dels actes de més responsabilitat", ha considerat Mas.

stats