PLE DEL PARLAMENT
Política 04/12/2013

Mas reclama un acord per a la consulta "que no permeti interpretacions diferents" l'endemà de signar-se

El president de la Generalitat, en la sessió de control al Parlament, assegura que farà servir "tots els recursos disponibles" per convocar el referèndum

S. González / O. March
2 min
El presidemt de la Generalitat, Artur Mas, entrant al Parlament / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament que desitja un acord sobre la consulta "que no permeti interpretacions diferents" l'endemà de concretar-se. "Hi haurà acord. I serà un bon acord, perquè les dues coses són importants", ha apuntat Mas després d'una pregunta de Joan Herrera, líder d'ICV, que ha demanat una entesa "majoritària" al mateix temps que insistia al PSC que torni a sumar-se al bloc favorable al dret a decidir que ha abandonat les últimes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'han de fer servir tots els recursos disponibles per complir el mandat de les eleccions. Les eleccions van ser molt clares, la participació molt alta i el mandat molt clar", ha insistit el president després que la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, li preguntés sobre el grau de "compromís" del Govern amb la consulta i a l'hora de mobilitzar "fins i tot els tècnics" per poder "donar la veu al poble".

Navarro i la Catalunya "aïllada"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va carregar contra Mas per voler una Catalunya "aïllada" de les institucions europees, de les quals, sempre segons Navarro −que ha brandat una resposta parlamentària del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso−, quedaria fora en cas d'independitzar-se. "Veig que adopta el mateix discurs que Mariano Rajoy", li ha respost el president, que ha situat els socialistes "al costat del PP i Ciutadans".

Molta més sintonia hi ha hagut amb Herrera, que ha fet una intervenció de fons reclamant un "acord ampli" que pugui generar consens entre els partidaris de la independència i els que volen un "federalisme amb contingut". "Que quedi clar: no ens farà fora ningú. No convé, ni deixarem que així sigui. Som el pont entre dues visions condemnades a entendre's. Guanyarem si som majoria, i perdrem si fem curses de patriotisme", ha assenyalat el líder d'ICV.

stats