Política 05/02/2014

Augmenten els espanyols que volen que es mantingui l'estat de les autonomies sense canvis

Segons el CIS del gener, els partidaris de no fer cap reforma passen del 31,7% al 35,7% en un mes

Efe
1 min

MadridEls espanyols partidaris que l'organització territorial amb comunitats autònomes es mantingui com en l'actualitat han augmentat des del desembre del 31,7% al 35,7%, encara que també ha crescut molt lleugerament el nombre dels que advoquen perquè es reconeguin les autonomies [que ho vulguin] com a estats independents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) espanyol, un 9% dels consultats diu que donaria suport a un estat en què es reconegués a les comunitats autònomes la possibilitat de convertir-se en estats independents, un percentatge que al desembre era del 8,8%.

L'enquesta es va fer entre el 3 i el 15 de gener, quan ja s'havia fet pública la pregunta i la data de la consulta sobiranista anunciada per la Generalitat.

El percentatge dels que prefereixen un estat amb un únic govern central i sense autonomies es manté en el 22,1% i disminueix el sector dels que volen un estat en què les comunitats tinguin més autonomia, grup que passa del 11,8% al 10,7%.

Finalment, el percentatge dels que estan d'acord amb un sistema en què les comunitats tinguin més autonomia passen del 13,3% al 13,5%.

stats