Política 10/03/2014

El BNG posa en suspens anar amb Bildu a Europa perquè no hi ha també la CUP

Els gallecs afirmen que encara tenen possibilitats de presentar-se amb ERC

Ara
1 min
Ana Miranda serà de nou la candidata europea del BNG / ACN

BarcelonaEl Bloc Nacionalista Gallec (BNG) ha posat en suspens l'acord adoptat per la militància d'acudir a les eleccions europees dins d'una candidatura amb EH-Bildu després que la CUP hagi decidit no concórrer a aquests comicis, de manera que tornarà a analitzar les possibilitats que té per a la cita del 25 de maig, incloent-hi la possibilitat d'anar amb ERC, que ja té molt avançada la seva candidatura en solidari incorporant dirigents del món socialista, com ara Ernest Maragall. L'ARA ja va publicar que els gallecs només volien una coalició a tres i no una de bilateral amb els bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació que lidera Xavier Vence va optar per la coalició de Bildu partint de la premissa que aquesta aliança possibilitava acudir a les urnes amb formacions de les tres nacionalitats històriques –Galícia, El País Basc i Catalunya–, i tenint en compte que ERC ha expressat la seva negativa d'anar amb l'esmentada formació basca.

Tot i això, el fet que les CUP s'hagin despenjat ha originat que el BNG repensi les seves aliances per a les europees, ja que l'única via que li queda és anar amb un acord bilateral, o amb Bildu o amb ERC, formació que, segons ha expressat el portaveu nacional del Bloc, Xavier Vence, manté les portes obertes als nacionalistes gallecs.

Vence, que ha mostrat el "respecte" del BNG a la decisió adoptada aquest cap de setmana per la CUP, ha manifestat que aquesta posició "obliga a reconsiderar" la decisió del BNG, això sí, amb la mirada posada al "futur" i amb l'objectiu que "Galícia estigui representada per Ana Miranda".

stats