Política 09/05/2019

'Barcelona lliure': el lema de campanya del PP a Barcelona

Els populars presenten la candidatura de Josep Bou com l'única de "centredreta" de la capital catalana

Mireia Esteve
1 min
"Barcelona lliure": el lema de campanya del PP a Barcelona

Barcelona'Barcelona lliure'. Amb aquest lema, el PP es presenta a la ciutat de Barcelona. La candidatura que encapçala l'empresari Josep Bou ha triat aquest eslògan per resumir una de les seves intencions de la campanya: lluitar contra "el populisme, el separatisme", però també contra "CDR, manters, narcotraficants, turismofòbia i okupes". Segons han explicat fonts populars hores abans que comenci la campanya, els conservadors volen fer de la seguretat i la lluita contra l'independentisme els eixos de campanya a la ciutat de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el lema també volen que serveixi per reivindicar una ciutat que estigui lliure de "símbols que divideixen" i en què tots els ciutadans es puguin expressar amb la llengua que vulguin, ja sigui català o castellà. Una campanya que està previst que compti amb la participació de dirigents populars estatals com el president del partit, Pablo Casado, i la candidata a les eleccions europees, Dolors Montserrat. Qui no hi participarà serà l'actual regidor popular Alberto Fernández Díaz, ni cap dels actuals regidors populars, que han quedat fora de la candidatura de Bou.

Els populars reivindiquen la candidatura de Josep Bou com l'única de centredreta que es presenta al consistori barceloní. Així, posen en valor el fet que sigui l'única llista que es presenta sense cap dirigent o exdirigent socialista, i apunten a la candidatura de Manuel Valls, de JxCat i també d'ERC. A diferència de ciutats com Badalona i Castelldefels, en què la candidatura dels populars s'ha desmarcat de les sigles del PP, a Barcelona asseguren que no hi renunciaran: "No ens n'amaguem".

stats