Política 07/06/2017

Bárcenas haurà de comparèixer el 26 de juny a la comissió d'investigació del PP al Congrés

El PP promet venjança al Senat contra el PSOE, Podem i Cs per la constitució de la comissió sobre el seu presumpte finançament il·legal

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
L’extresorer del PP Luis Bárcenas anant al judici del cas Gürtel dilluns.

MadridLa comissió d'investigació sobre presumpte finançament il·legal del PP ha començat a caminar aquest dimecres al Congrés. Tota l'oposició ha acordat la compareixença de l'extresorer dels populars Luis Bárcenas el pròxim 26 de juny. Serà així el primer citat per la comissió, malgrat que es pot acollir al seu dret a no declarar ja que hi ha diferents processos judicials contra ell. Els següents a comparèixer hauran de ser la resta de tresorers del PP, en una data que es podria fixar per al voltant del 12 de juliol, segons han avançat fonts de la comissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha perdut, de moment, la batalla per torpedinar costi el que costi la comissió. Avui mateix presentarà un recurs d'empara a la mesa del Congrés perquè tot es paralitzi a l'espera que els lletrats de les Corts facin un informe jurídic sobre si és legal crear una comissió d'investigació sense marcar un àmbit temporal ni territorial que es converteixi, així, en "una causa general" contra un partit.

Però els populars ja tenen coll avall que toparan amb el veto de tota l'oposició a la mesa. Ciutadans és qui, de nou, té la paella pel mànec. I ja ha demostrat determinació perquè la comissió continuï endavant, tot i que per ara no vol anticipar esdeveniments. A més, el PP amenaça de presentar també un recurs d'empara al Tribunal Constitucional que té poques possibilitats de prosperar perquè la formació va votar a favor en el ple de la creació de la comissió d'investigació.

Com a venjança, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, s'ha compromès a posar el dit a la llaga sobre el "finançament il·legal" de PSOE, Podem i Ciutadans al Senat, en la comissió d'investigació sobre la corrupció de la resta de partits que es va constituir ahir a la cambra alta gràcies a la majoria absoluta dels populars. "Les seves vergonyes els hi traurem al Senat", ha promès Maíllo.

stats